woensdag 27 februari 2013 - Burgers kunnen Nederlandse politieberichten via Yazula automatisch locatie based ontvangen

Gemert (Yazula) - Opsporingsberichten, vermissingen en politienieuws  die op Politie.nl zijn gepubliceerd, worden automatisch ook locatie based in Yazula geplaatst. Dat betekent dat als de Politie op zoek is naar getuigen in een bepaalde zaak, of bijvoorbeeld in een vermissingszaak de hulp inroept van de Nederlandse bevolking, deze informatie razendsnel ter plaatse onder de aandacht van Yazula gebruikers gebracht kan worden.

De Nederlandse Politie heeft hiermee een wereldprimeur. Geen enkel politiekorps ter wereld is op dit moment in staat politieberichtgeving in de directe omgeving van "een incident" direct en proactief op deze wijze bij de burger via de smartphone onder de aandacht te brengen.

Hoofdofficier van Justitie Diederik Greive, bij het OM verantwoordelijk voor landelijke opsporingsberichtgeving: " ik juich dit ondernemers initiatief toe! Voor ons is het erg interessant dat burgers via Yazula locatie gebonden toegang hebben tot onze opsporingsberichten. Mijn doel is natuurlijk om daar meer misdrijven en vermissingszaken mee op te lossen. Goede tips van Yazula gebruikers kunnen daarbij helpen. Locatie gebaseerde informatiesystemen, zoals de app van Yazula, hebben veel potentie, ook voor de opsporing." 

Naast de berichten van Politie.nl plaatst Yazula ook automatisch AMBER Alerts in Yazula. In verband met de urgentie van AMBER Alerts krijgen deze berichten een afwijkend bereik mee. Iedereen in een straal van 100 km rondom de plek waar het bericht geplaatst is, zal een AMBER Alert automatisch kunnen ontvangen.