maandag 4 augustus 2014 - Buurt Informatie Netwerk Uden Zuid breidt dienstverlening uit met Yazula app

BIN Uden Zuid breidt dienstverlening uit met Yazula app - Buurtpreventie berichten bij het betreden van de wijk - 

4 Augustus 2014
Wanneer men in Uden Zuid is of de wijk binnenkomt, dan kan men vanaf nu via de gratis Yazula app automatisch BIN meldingen van het Buurt Informatie Netwerk Uden Zuid ontvangen.

Het  BIN UdenZuid kan via Yazula, informatie en berichten koppelen aan de wijk. Iedereen die de gratis Yazula app heeft, ontvangt het BINbericht of de melding als men in de wijk aanwezig is c.q. als men de wijk binnenkomt. Yazula is een locatie based communicatie platform.

Niet alleen de bewóners van een wijk kunnen zo baat hebben bij de meldingen, maar ook de bezoekers van de wijk kunnen zo bereikt worden. Ook de wijkbewoners die om welke reden dan ook niet via de mail bij het BIN aangemeld zijn, kunnen zo pro actief via de Yazula app bereikt worden.

Een ander voordeel wat met het gebruik van Yazula gezien kan worden, is dat er in potentie een communicatie netwerk kan ontstaan waardoor aangrenzende BIN’s  voor de burger in 1 kanaal zichtbaar zijn en andere organisaties op het gebied van (wijk) veiligheid zoals bijvoorbeeld de gemeente en de plaatselijke politie ook naadloos kunnen aansluiten.  

Ook de meldingen en (opsporings) berichten van Politie.nl worden in Yazula aan het betreffende gebied gekoppeld. Zo ontvangt men dus in de wijk Uden Zuid ook de landelijke politie berichtgeving van politie.nl die voor hen relevant is.

Daarnaast kan men in Yazula allerlei andere informatie ontvangen, zoals meldingen over het zwemwater kwaliteit van de buiten zwemplekken in onze omgeving, Amber Alerts, meldingen van vermiste kinderen en commerciële berichten.

Belangrijk is daarbij de dat gebruiker zelf kan bepalen welke berichten men wel / niet wenst te ontvangen.

BIN Uden Zuid communiceert in principe in de categorie  Veiligheid in de wijk. De Yazula app is beschikbaar voor Androïd en iOS (voor zowel smartphone als tablet).

Animatie Yazulahttps - klik hier -