vrijdag 24 mei 2013 - Gladheidmeldingen gebiedsgericht ontvangen via Yazula. Provincie Overijssel start als eerste

Door Jan Vroomans
Rotterdam - Gemert (BG Engineering / Yazula) 24 mei 2013 - Gladheidmeldingen automatisch locatie based via Yazula ontvangen. Dat kan vanaf de aankomende winter door de samenwerking tussen BG Engineering uit Rotterdam en Yazula. 

BG Engineering en Yazula zijn daarvoor een samenwerking aangegaan om een koppeling te realiseren tussen het Gladheidmeldsysteem (GMS2) van BG Engineering en het locatie based communicatie concept van Yazula.

Het gladheidmeldsysteem van BG Engineering combineert meteorologische informatie met informatie over het wegdek en omgevingsfactoren van het wegdek. Na analyse van deze informatie kan er een betrouwbare voorspelling gedaan worden over optredende gladheid. Indien noodzakelijk wordt vervolgens door de verantwoordelijke wegbeheerder strooiacties uitgezet.

Door het Gladheidmeldsysteem van BG Engineering te koppelen aan Yazula kan de wegbeheerder bij gladheid, naast bijvoorbeeld een strooiactie, ook automatisch in het betrokken gebied een gladheidmelding plaatsen die iedereen met de Yazula app (android - iOS en windows PC) in dat gebied kan ontvangen.

De koppeling tussen het GMS2 systeem en Yazula creĆ«ert een uniek concept om gebiedsgericht volledig automatisch gladheidmeldingen te communiceren. 5 provincies en een aantal gemeenten in Nederland maken gebruik van het GMS2 systeem van BG Engineering. 

De provincie Overijssel heeft reeds aangegeven om op deze wijze gebiedsgericht gladheidmeldingen in Yauzla te gaan plaatsen.