Monday, June 20, 2022 - YAZULA start verzoek richting veiligheidsregio’s om een API beschikbaar te stellen

YAZULA start verzoek richting veiligheidsregio’s om een API beschikbaar te stellen om gekoppeld te worden aan het YAZULA platform

 

Op 20 juni 2019 heeft de EU de ‘Open data richtlijn’ aangenomen. Binnen 2 jaar dient zo’n richtlijn in nationale wetgeving te zijn geïmplementeerd. Door de nieuwe richtlijn Open data van 20 juni 2019 zal er op het gebied van het ontsluiten van open data voor de overheid veel gaan veranderen. 

 

Misschien wel de belangrijkste verandering is het feit dat de overheid een API beschikbaar moet stellen om dynamische data live beschikbaar te stellen aan marktpartijen als daarom gevraagd wordt.

 

De EG richtlijn is nog niet in Nederlandse wetgeving omgezet. De overheid is op de kop af al een jaar in verzuim. Een ondernemer kan echter ook een direct beroep doen op een bepaling uit een niet tijdig/juist omgezette richtlijn indien die bepaling 1) onvoorwaardelijk is, en 2) voldoende duidelijk en nauwkeurig. 

 

De nieuwe richtlijn is op het punt van een API beschikbaar stellen voor de markt voldoende duidelijk, nauwkeurig en onvoorwaardelijk. De richtlijn stelt namelijk dat bestuursorganen dynamische gegevens gewoon direct via API’s beschikbaar moeten maken (art. 5, vijfde lid). 

 

Hoewel de EG richtlijn nog niet in Nederlandse wetgeving is omgezet, zijn wij van mening dat een rechtstreeks beroep op de richtlijn op dit mogelijk al mogelijk is t.a.v. het beschikbaar stellen van een API om dynamische data live te ontsluiten. 

 

Vandaag is YAZULA een actie gestart richting de 25 veiligheidsregio’s. De aankomende week zal YAZULA bij elke veiligheidsregio het verzoek doen een API beschikbaar te stellen om de meldingen van calamiteiten automatisch te koppelen aan het YAZULA platform.

 

YAZULA app gebruikers zullen dan op basis van hun locatie automatisch zowel een melding over een calamiteit van de juiste veiligheidsregio ontvangen (zie voorbeeld tweet veiligheidsregio Groningen), maar ook bijvoorbeeld de meldingen van NL Alert.

 

 

 
Tuesday, August 6, 2019 - NL Alert meldingen via cell broadcasting en de YAZULA app

Door de koppeling tussen NL Alert en YAZULA zijn er op dit moment, als je in een crisis gebied bent, 2 mogelijkheden om NL Alert meldingen door heel Nederland te ontvangen. Via cell broadcasting (Overheid) en via de YAZULA app.

Is het zinvol om, naast het activeren van cell broadcasting op je Smartphone ook YAZULA te downloaden. Zo ja waarom?

Niet iedereen ontvangt NL Alert meldingen via cell broadcasting. Ook als je een NL Alert controlebericht hebt ontvangen, leert de praktijk dat dit geen garantie is dat je tijdens een werkelijke NL Alert situatie dan ook de NL Alert melding ontvangt. Met de YAZULA app erbij heb je dus 2 kansen.

Zit je in een gebied waar je net buiten het bereik van een zendmast bent, dan heb je via de YAZULA app altijd nog de mogelijkheid om via een wifi netwerk een NL Alert melding te ontvangen.

Wanneer je in de grensstreek bent en je smartphone schakelt over naar een Buitenlandse zendmast, dan ontvang je geen NL Alert melding via de overheid. Cell broadcasting werkt namelijk alleen als een smartphone gekoppeld is aan een Nederlandse zendmast.

YAZULA stuurt een NL Alert bericht op basis van je locatie en niet op basis van een koppeling met een zendmast. Ben je in een calamiteiten gebied en is je Smartphone gekoppeld aan een buitenlandse zendmast, dan ontvang je via YAZULA nog steeds een NL Alert melding.

Het kan ook gebeuren dat je wel in de buurt van een brand bent maar geen bericht krijgt, terwijl iemand die naast je zit wel een NL Alert melding ontvangt. Ook dit kan komen omdat jouw telefoon bijvoorbeeld verbonden is met een zendmast die niet in het calamiteiten gebied staat en de smartphone van degene die naast je zit wel gekoppeld is aan een zendmast die in het calamiteiten gebied staat.

Jij ontvangt ook dan geen NL Alert bericht via de overheid (cell broadcasting), maar degene die naast je zit wel. Ook in zo'n geval ontvang je dus allebei een NL Alert melding via de YAZULA app.

Via YAZULA kan je verder heel eenvoudig een NL Alert bericht via social media delen en het bericht wordt in de YAZULA app opgeslagen zodat je de melding ook eenvoudig kunt teruglezen. Een veelgehoorde klacht tijdens de 112 storing op 24 juni 2019 was dat het NL Alert bericht niet terug te lezen was als je eenmaal op OK had geklikt. Niet handig als er in het bericht een nieuw nummer van de politie staat.

Naast NL Alert meldingen ontvang je via de YAZULA app nog een scala aan andere informatie. Daarbij is de app zo ontwikkeld dat een gebruiker daarin 100% de controle heeft over de inhoud dat in de app getoond wordt.

Er zijn dus aardig wat scenario's te bedenken waarom je geen NL Alert melding via de overheid ontvangt. Door de YAZULA app te downloaden verhoog je simpel de kans om een melding te krijgen als cell broadcasting even niet werkt.

YAZULA biedt ook nog de unieke mogelijkheid om een NL Alert melding ontvangen als je niet in het gebied aanwezig bent. Zo kun je op afstand handig je thuissituatie in de gaten houden. Hoe dat werkt? Download de YAZULA app en bekijk de video in dit artikel voor verdere uitleg.


 
Tuesday, June 25, 2019 - Overzicht NL Alert meldingen KPN Storing 24 juni 2019

Overzicht NL Alert meldingen KPN storing

Tijdens de KPN storing van 24 juni 2019 hebben de veiligheidsregio's in totaal 31 NL Alert meldingen verstuurd. De eerste landelijke NL Alert melding werd om 17:23 uur verstuurd. De tweede landelijke melding om 18:12 uur. In beide NL Alert meldingen werd het WhatsApp nummer van de tiplijn van de Telegraaf vermeld. Om 19:12 uur werd bij de derde landelijke NL Alert melding deze fout hersteld.

Om 21:29 werd in een laatste NL Alert melding gemeld dat de storing bij KPN verholpen was en 112 weer gewoon bereikbaar was.

Klik op de veiligheidsregio om een individuele NL Alert melding die via de YAZULA app verstuurd is te openen.

Meer info over de koppeling tussen NL Alert en YAZULA - klik hier -

Toelichting range in meters
Via NL Alert ontvangt YAUZLA een set aan geografische punten = polygoon van het calamiteiten gebied. Op basis van deze gegevens maakt YAZULA een bericht met een circulair bereik voor de YAZULA app waarbinnen de opgegeven polygoon van NL Alert ligt. Range in meter is de berekende straal van het gebied. Iedereen met de YAZULA app ontvangt binnen de cirkel de NL Alert melding. Het gebied is op deze manier in de YAZULA app zo scherp mogelijk afgebakend.

Het geografisch gebied via cell broadcasting wordt bepaald door het zendbereik van de zendmasten die binnen de polygoon door NL Alert wordt geactiveerd. Afhankelijk van het zendbereik van de geselecteerde zendmasten wordt zo het geografisch gebied gedefinieerd waarbinnen burgers via cell broadcasting een NL Alert melding kunnen ontvangen. Het werkelijke bereik is op deze manier altijd groter dan de polygoon van het calamiteiten gebied, maar hoeveel groter is nooit duidelijk.

TijdstipMelding regioMax range
in m
16:57Limburg zuid5191
16:59Limburg zuid8640
17:00Limburg zuid6436
17:01Limburg Noord6603
17:03Limburg Noord22757
17:05Limburg Noord18010
17:06Flevoland29314
17:06Limburg Noord14480
17:07Flevoland18083
17:07Brabant Noord13214
17:09Limburg zuid8186
17:10Limburg zuid7718
17:10Limburg zuid6202
17:21Amsterdam Amstelland15324
17:23Landelijk
17:24Limburg zuid8189
18:01Gelderland Zuid8495
18:03Gelderland Zuid7482
18:05Gelderland Zuid10069
18:07Gelderland Zuid8597
18:08Gelderland Zuid10062
18:11Gelderland Zuid10772
18:12Landelijk
18:12Gelderland Zuid14127
18:14Twente17312
18:15Twente19307
18:15Twente14676
18:46Friesland50280
18:49Drenthe37335
19:12Landelijk
21:29Landelijk

 

 
Monday, June 3, 2019 - NL Alert controle bericht niet ontvangen via de YAZULA app

NL Alert controle bericht niet ontvangen via de YAZULA app

Vandaag zou YAZULA een eerste controlebericht vanuit de koppeling met het NL Alert platform om 12 uur versturen. Gelijktijdig met het NL Alert controlebericht dat u via de overheid zou ontvangen via cell broadcasting.


Aangezien het controlebericht geen geografische coördinaten bevatte, wat bij werkelijke NL Alert meldingen wel zo is, heeft YAZULA het controlebericht niet kunnen versturen naar de YAZULA app.


De standaard NL Alert berichten hebben geen last van dit probleem en worden normaal via de YAZULA app ontvangen. Sinds 1 maart 2019 heeft YAZULA al 32 NL Alert meldingen via het YAZULA platform verstuurd.


YAZULA heeft contact opgenomen met het ministerie van Justitie en Veiligheid om de zaken verder af te stemmen. 

 
Friday, May 31, 2019 - Ontvang waar ook ter wereld een NL Alert melding van uw thuislocatie

 
Friday, March 1, 2019 - PERSBERICHT - Primeur: YAZULA eerste app met directe koppeling NL-Alert

Primeur: YAZULA eerste app met directe koppeling NL-Alert

Koppeling startpunt voor verdere uitbreiding mogelijkheden van innovatieve app

GEMERT, 1 maart 2019 – YAZULA is na een intensieve testperiode de eerste app met een directe koppeling met NL-Alert, het Nederlandse waarschuwingssysteem van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit alarm wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, explosiegevaar of noodweer.

Het ministerie onderzocht al in 2017 de mogelijkheden om NL-Alert ook via andere kanalen te verspreiden. YAZULA is toen al door het ministerie benaderd om deel te nemen aan een pilot waarin gekeken werd in hoeverre een app een geschikt kanaal is voor deze meldingen. 
Door de nieuwe koppeling vergroot NL-Alert op verschillende manieren zijn bereik. Zo zijn meldingen via de YAZULA-app nu ook via een wifinetwerk te ontvangen. Daarnaast is NL-Alert nu ook op een tablet met iOS of Android te ontvangen. Miljoenen huishoudens in Nederland gebruiken een tablet. 
 
Dit is mogelijk dankzij een technische koppeling tussen YAZULA en de verzender van NL-Alert-berichten. Mensen die de YAZULA-app via de App Store (iOS) of Google Play (Android) installeren op een smartphone of tablet weten zeker dat ze via de app altijd voor hen relevante (NL Alert-)meldingen binnen krijgen. 
 
De app biedt hen een extra zekerheid dat ze NL-Alert-meldingen ontvangen omdat YAZULA niet afhankelijk is van de techniek achter NL-Alert of die van een mobiele provider. YAZULA is hierin een waardevolle toevoeging op NL-Alert, maar geen vervanging. De combinatie van beide versterkt elkaar. 
 
Wanneer een bericht wordt verstuurd via NL-Alert, wordt dit tevens realtime via het YAZULA-platform gedistribueerd naar de YAZULA-app. App-gebruikers die tijdens een calamiteit in een bepaald gebied zijn, ontvangen dan via YAZULA automatisch het NL-Alert-bericht. Een ander voordeel is dat gebruikers meldingen eenvoudig kunnen delen via sociale media. 
 

Door de koppeling ontstaat er in potentie ook een praktisch communicatiekanaal voor de 25 individuele veiligheidsregio’s om burgers in hun gebied te waarschuwen voor een calamiteit met een lagere prioriteit. YAZULA ontsluit deze meldingen al van RijnmondVeilig.nl, de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. 

Op het moment dat dit voor meer regio’s gebeurt, wordt het voor burgers dan heel makkelijk om op basis van geografische positie meldingen van alle veiligheidsregio’s via YAZULA te volgen.

Volgens Jan Vroomans van YAZULA is de koppeling met NL-Alert een eerste stap in de verdere uitbreiding van de mogelijkheden van de app. “Met de YAZULA-app kan iedere organisatie – of het nu een overheidsinstantie of een commercieel bedrijf is – mensen binnen bepaalde locaties heel gemakkelijk bereiken met een belangrijk bericht. Dat kan gaan om een calamiteit, maar ook om een speciale aanbieding of een belangrijke mededeling. Met deze app is een gebruiker wereldwijd te bereiken, zolang er internetdekking is via wifi of 4G. Dat biedt tal van mogelijkheden.”
 
De YAZULA-app koppelt berichten aan de geografische locatie van de gebruiker. Wanneer iemand zich binnen een bepaalde afstand van een specifieke locatie bevindt, laat de YAZULA-app gericht berichten zien. Het concept van YAZULA is uniek doordat het platform zender en ontvanger automatisch koppelt op basis van interesses. Daarbij heeft de gebruiker altijd het laatste woord: hij of zij kan in de app interesses aangeven en organisaties en bedrijven desgewenst blokkeren. 
 
Jan Vroomans wijst op de brede toepassingsmogelijkheden van de YAZULA-app. “Denk aan luchthavens die reizigers tijdig en goed willen informeren over bijvoorbeeld vluchten of veiligheid. Of aan een jachthaven die binnenkomende boten volledig automatisch kan informeren over de juiste ligplaats. Uniek aan de app is dat vergelijkbare locaties, zoals een luchthaven of jachthaven die via YAZULA communiceren automatisch een netwerk met elkaar creëren voor de burger die van a naar b gaat, bijvoorbeeld van jachthaven naar jachthaven van luchthaven naar luchthaven. Zo ontstaan digitale community’s van gelijksoortige organisaties.
 
“Verder is de nationale veiligheid te vergroten, bijvoorbeeld doordat ministeries burgers in binnen- en buitenland gemakkelijk kunnen bereiken met voor hen belangrijke informatie bij een calamiteit.”
 
Doordat het mogelijk is om alle veiligheidsinformatie via één kanaal te verspreiden is optimale synergie mogelijk tussen organisaties. Nu zijn er nog veel verschillende instanties die ieder hun eigen kanalen gebruiken, zoals de politie, NL-Alert, Burgernet en Veiligheidsregio’s. YAZULA streeft ernaar om alles onder één dak te ontsluiten. Dit doen wij op het gebied van veiligheid nu al voor meldingen van de politie, NL Alert, AMBER Alert en de meldingen van veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. 
 
De YAZULA-app biedt verder lokale retailers en overheden belangrijke voordelen doordat zij hun doelgroepen heel gericht kunnen bereiken. De appgebruiker profiteert hierbij van een goede en probleemloze informatievoorziening, waarbij hij de volledige controle behoudt over wie hem of haar mag voorzien van informatie. In tegenstelling tot sociale platforms als Facebook en Twitter legt YAZULA geen persoonsgegevens vast en is de privacy van de gebruiker daardoor volledig gewaarborgd. 
 
Bekijk voor meer achtergrond over de YAZULA-app het filmpje op YouTube

 
Wednesday, August 16, 2017 - BillyBird Park starten met WhatsApp groep Veiligheid aan de Waterkant

BillyBird Park Hemelrijk en Drakenrijk starten met de lokale openbare WhatsApp groep Veiligheid aan de Waterkant van YAZULA.

Tot 256 paar extra ogen voor het ondersteunen van de veiligheid aan het water.

16 augustus 2017
BillyBird Park Hemelrijk (Volkel) en Drakenrijk (Reuver) zijn deze week gestart met de WhatsApp groep Veiligheid aan de Waterkant van YAZULA. Deze open WhatsApp groep is, naast alle andere voorzieningen, bedoeld als een extra instrument voor de veiligheid aan de waterkant voor de gasten van  BillyBird  te bevorderen.

Er kunnen maximaal 256 personen in een WhatsApp groep deelnemen. De medewerkers van BillyBird en de Reddingsbrigade(Hemelrijk) zitten standaard ook in de WhatsApp groep. De WhatsApp groep veiligheid aan de Waterkant is een initiatief van YAZULA. YAZULA is een platform waarmee informatie aan een geografisch gebied gekoppeld kan worden.

Via de YAZULA App ontvang je deze berichten als je op de locatie aanwezig bent. Bezoekers ontvangen op de BillyBird parken vanaf 14 augustus via de YAZULA app automatisch een melding met informatie hoe men de WhatsApp groep Veiligheid aan de Waterkant voor Hemelrijk (Volkel) en Drakenrijk (Reuver) kan betreden.

Naast de toegang tot deze WhatsApp groep ontvang men via YAZULA ook andere informatie over de parken. Van tips voor een veilig dagje aan de waterkant, de laatste kwaliteitsmeting van het zwemwater tot de agenda met aankomende evenementen. YAZULA heeft recent een aantal van deze WhatsApp groepen geactiveerd. BillyBird Park is de eerste organisatie in Nederland die dit initiatief ondersteunt.

YAZULA hot spots Veiligheid aan de Waterkant

YAZULA hot spots Veiligheid in Jachthavens

Uitleg YAZULA app

 
Wednesday, June 1, 2016 - Datum rechtszaken Burgernet / Ministerie van VenJ definitief 28 juni 2016

Datum rechtszaken Burgernet & Ministerie van VenJ definitief 28 juni 2016 - Werking van de Wet hergebruik overheidsinformatie juridisch getoetst.

1 juni 2016
Vandaag heeft YAZULA de definitieve bevestiging van de Rechtbank Oost Brabant ontvangen dat de rechtszaken tegen respectievelijk Burgernet, vertegenwoordigt door de Nationale Politie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie op 28 juni 2016 door een meervoudige kamer zal worden behandeld.

- De zitting in het beroep tegen Burgernet vindt plaats om 9.15 uur

- De zitting in het beroep tegen het ministerie van Veiligheid en Justitie vindt plaats om 10.15 uur

De rechters die beide rechtszaken op de zitting behandelen zijn: mr. H.M.H. de Koning, mr. M. Van den Brink en mr. A. Bernsen.

Zaak Burgernet
Op basis van de Wet hergebruik overheidsinformatie (Who) heeft YAZULA een beroep gedaan om Burgernet meldingen als open data voor de markt te ontsluiten. Dit verzoek is door de Nationale Politie, vertegenwoordiger voor Burgernet, afgewezen.

Een opmerkelijk besluit omdat de Nationale Politie in dezelfde periode op basis van dezelfde wet eenzelfde verzoek aan Burgernet heeft gedaan om Burgernet meldingen als open data te ontsluiten.

Ook dat verzoek richting Burgernet is door de Nationale Politie afgewezen.

Naast het feit dat het heel vreemd is dat Burgernet niet meewerkt om de meldingen snel en automatisch ook op de website van Politie.nl te krijgen, klinkt het ook paradoxaal en dat is het ook.

De Nationale Politie wijst als Nationale Politie een verzoek van zichzelf af om Burgernet als open data te ontsluiten. Dit is aan een gemiddelde burger niet uit te leggen.

Mocht de rechter op basis van de Who geen basis zien Burgernet te dwingen om de meldingen als open data in een handzaam formaat voor de markt te ontsluiten, dan eist YAZULA een totale social media ban voor Burgernet.

Burgernet plaatst namelijk handmatig 24/7 de burgernet meldingen op Facebook en Twitter en handelt hiermee discriminatoir richting andere marktpartijen (artikel 1 van de grondwet).

Zaak Ministerie van Veiligheid en Justitie.
YAZULA heeft op basis van de Who een verzoek gedaan om NL Alert als open data voor de markt te ontsluiten. De discussie met VenJ loopt al vanaf 2013.

Op 13 maart 2013 ontving YAZULA een concrete toezegging van de directeur Weerbaarheidsverhoging dat VenJ NL Alert als open data zou ontsluiten als dat technisch realiseerbaar was.

In 2015 heeft YAZULA en later Innovative E-Commerce BV op basis van de Who nieuwe verzoeken richting VenJ gedaan om NL Alert te ontsluiten.

VenJ weigert een eerdere toezeggingen gestand te doen. Op basis van een recent wob verzoek uit 2016 zullen wij zonder enige twijfel aantonen dat VenJ in 2013/2014 geen enkele grond had de toezegging van 13 maart 2013 later alsnog niet na te komen.

Wij zullen tijdens de zitting ook aannemelijk maken dat VenJ in 2015/2016 bewust de Who heeft proberen te ontduiken door in verweer 9 maanden lang te stellen dat NL Alert niet openbare informatie is.

Een standpunt dat een eerstejaars rechtenstudent op een tentamen bestuursrecht niet als argument zou durven op te voeren, maar waar de totale top van VenJ 9 maanden, 5 brieven en een hoorzitting voor nodig heeft gehad om tot dat inzicht te komen.

Om vervolgens in de finale afwijzing weer nieuwe argumenten te bedenken om ons verzoek alsnog af te wijzen.

Op 28 juni wordt niet alleen de werking van de Who getoetst, maar zal hopelijk ook duidelijk gemaakt worden dat de wet in Nederland ook voor een ministerie van Veiligheid en Justitie geldt.

Jan Vroomans
CEO YAZULA

 
Wednesday, May 4, 2016 - Rechtszaak tegen Burgernet en Ministerie VenJ op 28 juni 2016

Rechtszaak YAZULA tegen het ministerie van Veiligheid en Justitie & Burgernet voorlopig vastgesteld op 28 juni 2016

4 mei 2016
Open data is 1 van de informatie bronnen die YAZULA gebruikt om gebiedsgebonden relevante informatie op het juiste moment voor de juiste personen  te ontsluiten.

Zo ontvangt men via YAZULA door heel Nederland bijvoorbeeld de meldingen van Politie.nl die van toepassing zijn in het gebied waar men daar op dat moment aanwezig is. Andere voorbeelden zijn o.a. de meldingen van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond,  Stroomstoringen in het Liander gebied en waterstoringen in het verzorgingsgebied van Vitens en Oasen.

Medio vorig jaar is er op basis van een EG richtlijn in Nederland een nieuwe wet van kracht gegaan. De wet hergebruik overheidsinformatie (Who). De Who biedt de markt een juridisch kader waardoor een verzoek om open data richting een bestuursorgaan geen vrijblijvend karakter meer heeft. 

YAZULA krijgt tegenwerking van het ministerie van Veiligheid en Justitie inzake het ontsluiten van NL Alert en van Burgernet m.b.t. het ontsluiten van Burgernet meldingen als open data. Daarom hebben wij besloten beide zaken bij de bestuursrechter in de Bosch voor te leggen.

Interpretatie verschil van de Who, bewust de Who proberen te ontduiken, discriminatie gedrag t.o.v. andere marktpartijen zijn punten die wij bij de bestuursrechter aanhangig zullen maken.

28 juni 2016 om 9.15 uur dient de zaak tegen Burgernet en om 10.15 uur dient de zaak tegen het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Zie ook:
artikel NU.nl 
Dossier Burgernet
Dossier NL Alert

UITLEG WERKING YAZULA app 2.0

 
Tuesday, March 29, 2016 - Ministerie van VenJ voor de rechter gedaagd om NL Alert als open data te ontsluiten


Ministerie van Veiligheid en Justitie voor de rechter gedaagd om NL Alert als open data te ontsluiten

29 Maart 2016
3 jaar heeft YAZULA getracht om op een constructieve wijze en in dialoog met het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) NL Alert berichten als open data voor de markt te ontsluiten.

Na de finale afwijzing op 11 maart 2016 van VenJ te hebben ontvangen, heeft YAZULA, om een gang naar de rechter te vermijden, in een laatste poging VenJ nog een week bedenktijd gegeven om op haar besluit terug te komen. VenJ heeft helaas geen enkele reactie gegeven op ons voorstel.

Ook op ons verzoek aan Minister Plasterk (coördinerend Minister m.b.t. Open Data Beleid in Nederland) om in overleg te treden met zijn collega-Minister van der Steur om deze zaak onder de aandacht te brengen en in goed overleg op te lossen, wordt niet gereageerd.

Het is spijtig te moeten constateren dat VenJ al sinds 2013 haar woord niet nakomt aan YAZULA. Een fabel argument bedenkt om de Wet hergebruik overheidsinformatie te ontduiken. Dit argument na ¾ jaar van discussie (6 brieven en een hoorzitting) uiteindelijk niet voor de rechter gestand durft te houden en in de afwijzing van 11 maart 2016 dit argument  intrekt om vervolgens met een nieuwe truc bewust het ontsluiten van NL Alert als open data voor de markt wederom probeert te frustreren.

Ook spijtig te constateren dat het woord van Minister Plasterk een zeer beperkte halfwaardetijd kent. Ondanks de belofte van de bewindsman aan de 2e Kamer (vaste commissie Binnenlandse Zaken) op 8 december 2015 om in overleg te treden met bestuursorganisaties die het ontsluiten van Datasets frustreren, excelleert Minister Plasterk in stilzwijgen zowel op ons verzoek om Burgernet alsmede het Ministerie van Veiligheid en Justitie op hun weigerachtige houding aan te spreken.

YAZULA had anders verwacht van het Ministerie die de digitale overheid een impuls moet geven en van een Minister die zijn woord aan de Kamer gaf om het open data beleid extra te steunen.

In navolging op de beroepsprocedure tegen Burgernet is het Ministerie van Veiligheid en Justitie de 2e bestuursorganisatie die zich nu bij de bestuursrechter mag verantwoorden in hun weigerachtige gedrag om openbare informatie op basis van de Wet hergebruik overheidsinformatie voor de markt te ontsluiten.

Vandaag is de beroepsprocedure bij de Rechtbank in Den Bosch (Bestuursrecht) aanhangig gemaakt.

Relevante documenten:
- Totale dossier NL Alert vanaf 2013
- Beroepsprocedure YAZULA/Innovative E-Commerce BV

UITLEG WERKING YAZULA app 2.0


YAZULA 2.0 app EXPLAINED UK Version click here

 
Monday, March 14, 2016 - Min VenJ wijst bezwaar om ontsluiting NL Alert af - YAZULA / IE stellen ultimatum


VenJ geeft het uiteindelijk toe! NL Alert is openbare Informatie, maar weigert alsnog de berichten als open data te ontsluiten!

14 maart 2015
Op vrijdag 11 maart 2016 heeft YAZULA / Innovative E-Commerce BV (IE) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) een afwijzing ontvangen op het bezwaar dat IE heeft gemaakt tegen de weigering van VenJ om NL Alert voor de markt als open data te ontsluiten. (zie document).

In de afwijzing doet VenJ een opmerkelijke uitspraak. VenJ wijzigt (na 6 brieven en 1 hoorzitting) haar positie plotsklaps en stelt in haar afwijzing dat NL Alert wel openbare informatie is en dus derhalve wel onder de Who valt. Eerder stelde VenJ dat NL Alert niet openbare informatie was omdat het in een beperkt gebied onder een beperkte groep burgers verspreid werd. 

Dit was echter slechts een trucje van VenJ om onder de Who uit proberen te komen. VenJ is toch voorzichtiger geworden en heeft dat standpunt wijselijk ingetrokken.

VenJ stelt vervolgens in haar afwijzing geen eigenaar te zijn van de informatie en stelt dat YAZULA zich moet richten tot het bevoegd gezag (burgemeester – Veiligheidsregio’s).

Nu NL Alert door VenJ zelf ook als openbare overheidsinformatie is geclassificeerd, bevestigt VenJ zelf de wettelijke basis (Who) voor de ontsluiting van NL Alert als open data.

De enige discussie die VenJ zou kunnen voeren is dat men volgens de Who niet in alle gevallen verplicht gesteld kan worden tot de ontwikkeling van een koppeling voor een automatische ontsluiting (API).

NL Alert meldingen heeft alleen relevantie als deze berichten real-time voor de markt ontsloten kan worden. Dat kan alleen goed geregeld worden via een API.

VenJ is eigenaar van het NL Alert systeem en alleen VenJ kan een API laten ontwikkelen. Doorverwijzen naar het bevoegd gezag is wederom een bewuste manier om de markt te frustreren.

Die uitspraak van Centric in 2013 dat NL Alert technisch ontsloten kan worden (zie document)  i.c.m. de toezegging van Minister Opstelten op 13 maart 2013 aan YAZULA om NL Alert als open data te ontsluiten als dat technisch mogelijk zou zijn (zie document), is voldoende basis om VenJ een laatste ultimatum te stellen.

YAZULA / IE  hebben aan de de Secretaris-Generaal van het Min van VenJ de heer Riedstra op 13 maart jl per email een laatste kans geboden om het besluit omtrent de ontsluiting van NL ALert te herzien en binnen 1 week de toezegging te doen NL Alert binnen nu en 6 maanden voor de markt in een handzaam formaat te ontsluiten.

YAZULA heeft tevens een direct verzoek via de PA van Minister Plasterk gedaan  met het verzoek of de heer Plasterk als coördinerend Minister Open Data, bereid is in overleg te treden met zijn collega-Minister van der Steur om deze zaak onder de aandacht te brengen en in goed overleg op te lossen.

Nadat in eerste instantie VenJ meewerkte aan ons verzoek in 2013 veranderde ergens in de herfst van 2013 de koers van VenJ. YAZULA heeft vandaag dan ook een wob verzoek gedaan om verder inzicht te krijgen hoe VenJ rondom het onderzoek uit 2013 intern gecommuniceerd heeft (zie document).

YAZULA heeft vandaag ook de vaste commissie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie op de hoogte gesteld van het feit dat VenJ telkenmale bewust de markt blijft frustreren in haar weigering NL Alert als open date te ontsluiten.

Voor nu wachten wij af of VenJ alsnog bereid is haar beslissing te herzien.

Mocht dat niet het geval zijn, dan zal YAZULA de afwijzing aanvechten bij de bestuursrechter in Den Bosch en wacht het Ministerie van VenJ (net als Burgernet) de weg naar Het Rechte Pad.

Jan Vroomans
CEO YAZULA

UITLEG WERKING YAZULA APP 2.0

 
Friday, March 11, 2016 - YAZULA start rechtszaak tegen Burgernet

YAZULA start rechtszaak tegen Burgernet

11 maart 2016
YAZULA zal vandaag bij de bestuursrechter in Den Bosch een beroepsprocedure tegen Burgernet opstarten.

De beroepsprocedure gaat over de weigering van Burgernet om de Burgernet meldingen als open data in een handzaam formaat voor de markt te ontsluiten.

YAZULA heeft in augustus 2015 op basis van de Wet hergebruik overheidsinformatie (Who) een verzoek gedaan aan Burgernet om de Burgernet meldingen als open data voor de markt te ontsluiten.

De Wet hergebruik overheidsinformatie die medio 2015 in Nederland van kracht is gegaan, is bedoeld om de markt een juridisch kader te bieden waarop een verzoek om open data door een bestuursorgaan gehonoreerd dient te worden.

Op het bezwaar van YAZULA tegen de afwijzing van Burgernet heeft YAZULA op 5 februari 2016 een definitieve afwijzing van Burgernet ontvangen.

YAZULA heeft vervolgens in een oproep aan Minister Plasterk (Open Data beleid) en Minister van der Steur (Veiligheid) de afgelopen weken nog gepoogd om de weg naar de rechter te vermijden.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft ondanks een drietal mails van YAZULA geen enkele reactie gegeven. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft tot op heden YAZULA niet duidelijk kunnen maken hoe men naar deze zaak kijkt.

Minister Plasterk komt tot op heden in ieder geval zijn belofte die hij op 8 december 2015 in het algemeen overleg met de vaste commissie van Binnenlandse Zaken aan de kamer heeft gedaan niet na.

Tijdens dat overleg beloofde de bewindsman namelijk om bestuursorganisaties die niet meewerken aan open data verzoeken daarop aan te spreken.

YAZULA vindt de houding van beide ministeries op zijn zacht gezegd opmerkelijk. YAZULA staat namelijk niet alleen in haar verzoek. Burgernet heeft recent ook eenzelfde verzoek van de Nationale Politie afgewezen.

De meldkamers van de Nationale Politie mogen de Burgernet meldingen wel verspreiden, maar Burgernet wenst niet mee te werken aan het verzoek van de Nationale Politie om Burgernet meldingen real-time, voorzien van een geo-codering in een digitaal formaat als open data te ontsluiten.

Op deze wijze zou de Nationale Politie in staat zijn de Burgernet meldingen automatisch te integreren met de communicatiekanalen van de Nationale Politie.

We praten in dit geval dus niet meer alleen over een simpel verzoek om ontsluiting van overheidsinformatie. In dit specifieke geval wordt met de afwijzende houding van Burgernet ook pijnlijk duidelijk hoe de verhoudingen tussen Burgernet en de Nationale Politie liggen.

YAZULA kan vooralsnog maar 1 conclusie trekken. Het draait bij Burgernet om Burgernet en niet om de Burger.

Op zich zou dit gegeven al reden genoeg moeten zijn om de bewindspersonen in beweging te krijgen.

Nu het duidelijk wordt dat beide ministeries excelleren in het zwijgen, wordt YAZULA wel verplicht om een beroepsprocedure tegen Burgernet te starten.

YAZULA eist dat Burgernet meewerkt aan het ontsluiten van de Burgernet meldingen via een API. Via deze methode is het mogelijk dat marktpartijen op een geautomatiseerde wijze de Burgernet meldingen real-time via eigen kanalen kunnen verspreiden.

Indien de rechter de afwijzing van Burgernet richting YAZULA toch zou volgen, dan eist YAZULA bij de rechter dat Burgernet per direct dient te stoppen met het zelf  handmatig verspreiden van Burgernet meldingen via Twitter en Facebook.

Deze eis van YAZULA is gebaseerd op het feit dat Burgernet Twitter en Facebook t.o.v. de markt onterecht bevoordeelt en daarmee handelt Burgernet discriminatoir t.o.v. de rest van de markt. Dat gegeven is in strijd met artikel 1 van de grondwet.

Voor meer informatie kunt u ook de volgende documenten raadplegen:

Lees ook:

UITLEG WERKING YAZULA APP 2.0

 
Friday, March 11, 2016 - Beroepsprocedure tegen Burgernet officieel een feit

 
Thursday, February 18, 2016 - Burgernet meldingen als open data ontsluiten bespaart Burgernet honderdduizenden euro’s

Burgernet meldingen als open data ontsluiten bespaart Burgernet honderdduizenden euro’s

18 februari 2016
Openbare overheidsinformatie als open data ontsluiten stimuleert de ontwikkeling van nieuwe innovatieve diensten en werkgelegenheid in Nederland, creëert een betere dienstverlening richting de Burgers en  kan de overheid miljoenen Euro’s per jaar besparen.

Open data als bron is voor YAZULA erg belangrijk en wij hebben dan ook op basis van de Wet hergebruik overheidsinformatie (Who) al een aantal verzoeken gedaan om openbare overheidsinformatie als open data ontsloten te krijgen.

YAZULA koppelt deze overheidsinformatie via ons communicatie platform aan het gebied waar deze informatie relevant is en ontsluit deze informatie op een slimme manier via de YAZULA app voor de burgers.

Hoewel er grote voordelen voor de overheid te behalen valt, heerst er nog veel koudwatervrees bij bestuursorganisaties om open data als strategisch communicatie instrument voor hun organisaties in te zetten.

In objecties wordt er met de kosten van de ontsluiting geschermd, men is al tevreden hoe er gecommuniceerd wordt, er is angst om “controle” te verliezen, en een erg belangrijke drijfveer om geen medewerking te verlenen is de angst om een positie in de markt te verliezen. Allemaal reacties die vanuit angst voor het onbekende gedreven wordt.

In het geval van Burgernet zijn er vele aspecten die in de afwijzing richting YAZULA en de Nationale Politie meespelen. Iedereen die onze eerdere artikels leest, zal begrijpen wat wij hiermee bedoelen.


Bereik en het vergroten van bereik is een belangrijk aspect voor een organisatie zoals Burgernet. De vraag is…. hoe vergroot je slim dat bereik?

Burgernet zou naar onze mening het fenomeen open data met beide handen moeten omsluiten. Wij kunnen ons standpunt in onderstaand voorbeeld ook nog eens financieel onderbouwen en kwantificeren.

In 2013 besteedde Burgernet bijvoorbeeld bijna 400.000 euro aan een mediacampagne met als resultaat dat het deelnemersaantal aan Burgernet met 184.000 personen groeide. Op zich een mooi resultaat (*).

In haar afwijzing richting YAZULA vond Burgernet dat men al voldoende communiceerde via hun website en de app. Als je tevreden bent, word je natuurlijk niet snel getriggerd om over verbeteringen na te denken.

De vraag kan echter gesteld worden, zou met minder ook meer gerealiseerd kunnen worden. Het antwoord hierop is volmondig ja.

Wat is slimmer 184.000 extra burgers via een mediacampagne van 400.000 euro of in dat budget zo’n 50.000 euro vrijmaken en de meldingen tevens als open data te ontsluiten voor de markt.  

Daarbij ook direct toegang tot de communicatie kanalen van de Nationale Politie en profiteren van alle investeringen die de Nationale Politie op het gebied van communicatie reeds doet.

Burgernet als open data ontsluiten betekent, naast het ontsluiten voor YAZULA, concreet direct extra bereik via de website van de Nationale Politie die 2,2 miljoen keer per maand bezocht wordt en extra bereik via de app van de Nationale Politie die reeds 600.000 keer is gedownload.

Burgernet staat niet alleen in haar houding. Overheden ontwikkelen bijvoorbeeld allemaal individuele apps over een scala aan onderwerpen, terwijl het veel beter is om te zorgen dat de informatie als open data ontsloten wordt en de markt op basis van marktwerking hiervoor slimme innovaties en toepassingen laten ontwikkelen. Goedkoper, efficiënter, en vele malen doelmatiger.

YAZULA krijgt soms in gesprek met Bestuursorganisaties te horen, jullie zijn een commerciële organisatie... Alsof Twitter en Facebook dat niet zijn...

Het enige wat wij dan zeggen… Welke organisatie is op dit moment in staat op het gebied van veiligheid alle relevante informatie van de Nationale Politie, Burgernet, AMBER Alert in Nederland en bijvoorbeeld nog eens extra de calamiteiten in in de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond voor de Burger in 1 oogopslag te ontsluiten?

Geen overheidsorganisatie, maar YAZULA. Mede dankzij Open Data en enige creativiteit daar waar wij door de overheid op dit moment bewust worden tegengewerkt.

De Wet hergebruik overheidsinformatie (Who) is een eerste stap en zeker geen onbelangrijke stap om overheidsinformatie als open data binnen de overheid te ontsluiten.

Echter zolang er met tunnel visie en vanuit angst op verzoeken om open data gereageerd wordt en de Who bestuursorganisaties nog de ruimte biedt om op oneigenlijke gronden verzoeken af te wijzen, zal YAZULA aandacht blijven vragen voor het onderwerp Open Data.

Jan Vroomans
CEO YAZULA

Bron:
(*) Jaarevaluatie campagnes Rijksoverheid 2013 pagina 85


UITLEG WERKING YAZULA APP 2.0

 
Wednesday, February 17, 2016 - Burgernet meldingen via YAZULA als open data officieel aan Nationale Politie aangeboden

17 februari 2016
De afgelopen week heeft zowel YAZULA als de Nationale Politie op het verzoek om de Burgernet meldingen als open data voor de markt te ontsluiten een afwijzing van Burgernet ontvangen.

YAZULA is van mening dat elke kans aangegrepen moet worden om het bereik van de Burgernet meldingen te vergroten en vindt het standpunt van Burgernet dan ook onbegrijpelijk.

Gisteren heeft YAZULA een publieke oproep gedaan aan Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor het open databeleid in Nederland en aan Minister van der Steur, verantwoordelijk voor de veiligheid in Nederland om Burgernet te bewegen haar besluit te herzien.

Hoewel YAZULA nu al in staat is Burgernet meldingen via de YAZULA app te verspreiden, vinden wij het ook van belang dat de meldingen als open data voor de markt ontsloten wordt.

Met de meldingen als open data zouden wij de Burgernet berichten minder omslachtig kunnen genereren en in bepaalde gevallen ook de afmeldberichten niet meer missen.

In het geval dat Burgernet niet te overtuigen is om de meldingen als open data voor de markt te ontsluiten, heeft YAZULA gisteren aangegeven bereid te zijn onze data met de Nationale Politie te willen delen.

De Nationale Politie is zelf als organisatie ook vooruitstrevend in het ontsluiten van overheidsinformatie als open data, iets waar YAZULA  ook dankbaar gebruik van maakt. 

Hoewel wij beseffen dat het de wereld op zijn kop is en wij een stukje van onze toegevoegde waarde t.o.v. de Nationale Politie uit handen geven, vindt YAZULA het algemeen belang in dit geval belangrijker dan onze eigen positie.

YAZULA heeft dan ook woord bij daad gevoegd en wij hebben vandaag ons voorstel om Burgernet data via YAZULA voor de de Nationale Politie als open data te ontsluiten, officieel per email aan de programmadirecteur communicatie van de Nationale Politie kenbaar gemaakt.

UITLEG WERKING YAZULA APP 2.0

 
Tuesday, February 16, 2016 - Politieke belangen Burgernet belangrijker dan extra bereik onder burgers

Politieke belangen Burgernet belangrijker dan extra bereik onder burgers - Burgernet weigert   Burgernet meldingen ook te delen met de Nationale Politie.


16 februari 2016
YAZULA heeft op basis van de Wet hergebruik overheidsinformatie (Who) op 7 augustus 2015 een verzoek aan Burgernet  gedaan om de Burgernet meldingen als open data voor de markt te ontsluiten.

Niet alleen YAZULA heeft een verzoek richting Burgernet  gedaan. Ook de Nationale Politie heeft recent eenzelfde verzoek in het kader van haar projectscope  “allerteringen van derden tonen op Politie.nl" richting Burgernet gedaan.

Zowel het verzoek als het bezwaar van YAZULA en het verzoek van de Nationale Politie is recent door Burgernet afgewezen. Burgernet vindt dat de informatie via haar website en haar app voldoende verspreid wordt en ziet geen nut in het ontsluiten van Burgernet meldingen als open data teneinde het verder verspreiden van deze meldingen via andere kanalen te faciliteren. 

Burgernet schrijft op haar website… 
Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Die oproep geldt voor Burgers, Gemeente en de Nationale Politie, maar blijkbaar niet voor Burgernet zelf. 

Met de afwijzing van Burgernet wordt het pijnlijk duidelijk dat deze organisatie helemaal niet wenst samen te werken om de meldingen een breder bereik te geven en gaat daarbij zelfs zover dat niet alleen het verzoek van YAZULA wordt afgewezen, maar weigert zelfs ook enig medewerking richting de Nationale Politie. De organisatie die zelf het beheer voert over Burgernet.

Burgernet schrijft …… "Hoe groter het bereik is van Burgernet, hoe groter de kans dat een verdachte of vermist persoon wordt opgespoord."

YAZULA kan niet anders concluderen dan dat politieke belangen bij Burgernet prevaleren boven het vergroten van de pakkans van criminelen of het terugvinden van vermiste personen.

Hoe leg je ouders van een vermist kind uit dat Burgernet liever weigert haar informatie met andere partijen te delen, dan dat de kans op het sneller terugvinden van hun kind vergroot wordt door extra bereik te creëren?

Is dit wat er bedoeld wordt met Burgerparticipatie anno 2016? Minister Plasterk heeft in het algemeen overleg met de vaste commissie Binnenlandse Zaken tijdens de behandeling van de Who op 8 december 2015 aan de kamer beloofd dat als er data sets zijn die zich lenen voor ontsluiting als open data, maar waar door een bestuursorgaan geen medewerking aan verleend wordt, hij als coördinerend minister Open Data deze organisaties aan zal spreken op hun verantwoordelijkheid.

In tegenstelling tot de Nationale Politie is YAZULA via een omweg al in staat om de Burgernet meldingen via de YAZULA app locatie based te ontsluiten. Echter als Burgernet bereid zou zijn de meldingen zoals in de Who bedoeld is, als open data te ontsluiten, dan zou in bepaalde gevallen waar wij nu nog een afmeldingsbericht missen, dat via een API voorkomen kunnen worden. YAZULA is al een eind op weg, maar wij wil beter. De Nationale Politie staat echter nog met lege handen.

YAZULA roept Minister Plasterk, verantwoordelijk voor het open databeleid in Nederland en Minister van der Steur, verantwoordelijk voor de veiligheid in Nederland op om met Burgernet in gesprek te gaan en deze organisatie te overtuigen om een API voor de markt te ontwikkelen zodat de meldingen van Burgernet ook via derden verspreid kan worden.

Mochten de bewindslieden geen gehoor geven aan ons verzoek, dan zullen wij niet aarzelen om het standpunt van Burgernet door de bestuursrechter te laten toetsen. 

Daarbij zullen wij Burgernet dan ook aanspreken op discriminatoir gedrag richting de markt omdat Burgernet weigert de meldingen voor de markt als open data te ontsluiten , maar wel handmatig Burgernet meldingen via Twitter verspreid. 

Dit is in strijd met artikel 1 van de grondwet……. “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

In het geval wij door de bestuursrechter in het ongelijk gesteld zouden worden, dan is YAZULA bereid om de Burgernet meldingen die wij nu al via YAZULA verspreiden ook voor de Nationale Politie te ontsluiten.

YAZULA is echter overtuigd dat de verantwoordelijke bewindslieden voor open data en veiligheid dit niet zover zal laten komen.


UITLEG WERKING YAZULA APP 2.0

 
Monday, February 1, 2016 - Gemakkelijk storingsberichten Liander ontvangen via YAZULA app

YAZULA koppelt storingsberichten Liander automatisch aan het storingsgebied. 

Via de YAZULA app wordt iedereen in het storingsgebied automatisch over het storingsverloop geïnformeerd. 

YAZULA 1 februari 2016
Klanten van Netwerkbedrijf Liander, die geconfronteerd worden met een stroomstoring of gasstoring, kunnen vanaf vandaag automatisch op de hoogte gesteld worden van een storing en het verloop, op het moment men in het storingsgebied aanwezig is.

Het enige wat men hiervoor nodig heeft, is de gratis YAZULA app (iOS en Android). Het YAZULA platform koppelt informatie aan een geografisch gebied. Wanneer men in het gebied is, dan ontvangt u deze informatie automatisch via de YAZULA app.

Vanaf vandaag is de berichtenservice van YAZULA uitgebreid met de storingen van Liander

De app geeft een notificatie als er een nieuwe bericht is. Op deze manier wordt u via YAZULA automatisch over het storingsverloop op de hoogte gehouden. 

YAZULA heeft een koppeling gemaakt met het twitter account van Liander. Op het moment Liander twittert over een storing, dan maakt YAZULA hier automatisch een bericht van en wordt het bericht gekoppeld aan het storingsgebied.

Liander gebruikt Twitter voor meldingen over de grotere storingen (middenspanning).Via YAZULA ontvangt u dus dan ook meldingen over de grotere storingen. Verwacht wordt dat op termijn de service van YAZULA verder wordt uitgebreid naar laagspanning niveau (kleinere storingen).

Een stroomstoring raakt ons allemaal. Niet alleen de klanten van Liander hebben baat bij informatie over een stroomstoring. Iedereen die in het getroffen gebied aanwezig is, kan hier baat hebben. 

Wanneer een stroomstoring bijvoorbeeld het winkelen onmogelijk maakt of het openbaar vervoer ontregelt, dan is deze informatie ook handig voor het winkelend publiek of reizigers die door de stroomstoring op dat moment niet verder kunnen reizen.

In het verzorgingsgebied ontsluit YAZULA op deze wijze ook de waterstoringen van Vitens en Oase. Het verzorgingsgebied van Liander en Vitens kent een groot overlappingsgebied, waardoor klanten in dat gebied niet alleen informatie over een stroomstoring kan ontvangen, maar ook gelijk de berichten van Vitens over waterstoringen bij hen in de buurt.

Met de lancering van de nieuwe versie van YAZULA is het vanaf nu ook mogelijk om een favoriet gebied te selecteren en zo ook op afstand meldingen over een stroomstoring te ontvangen. 

De YAZULA is recent geheel vernieuwd. Bekijk voor de werking van de YAZULA app deze video.

 
Tuesday, December 8, 2015 - Wet hergebruik overheidsinformatie niet overal geland

 
Monday, September 28, 2015 - positieve marktreactie actie YAZULA om NL Alert als open data te ontsluiten

 
Saturday, September 26, 2015 - VVD stelt vragen aan Minister Plasterk over het weigeren van een verzoek van YAZULA om open data

VVD Kamerlid Veldman stelt op vrijdag 25 september schriftelijke vragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken over het door de Minister van Veiligheid en Justitie afgewezen verzoek van YAZULA om de berichtgeving van NL Alert als open data ontsloten te krijgen.

YAZULA 26 september 2015
Vrijdag 25 september heeft YAZULA een bezwaarschrift gestuurd aan de Minister van Veiligheid en Justitie, nadat het ministerie wederom een verzoek van YAZULA om NL Alert als open data voor de markt te ontsluiten, had afgewezen.

In 2013 is YAZULA met het verantwoordelijk departement de dialoog gestart om NL Alert als open data ontsloten te krijgen. Toenmalig minister Opstelten heeft op verzoek van YAZULA in 2013 opdracht gegeven om een audit uit te voeren om te zien of NL Alert technisch ontsloten kon worden.

Hoewel uit dat onderzoek bleek dat dit technisch te realiseren was, werd het verzoek van YAZULA afgewezen. Op volledig irrelevante gronden, op basis van een onderzoek van het ministerie uit 2012, waarin het ministerie zichzelf de vraag stelde: moet het ministerie zelf een app voor NL Alert ontwikkelen?

Nadat in juli van dit jaar de Wet hergebruik overheidsinformatie van kracht werd, ontstond een wettelijk kader waardoor naar onze mening ons verzoek door VenJ niet meer genegeerd kon worden. 

Toch ontving YAZULA op 12 augustus wederom een afwijzing. De motivatie van de afwijzing was zo overduidelijk slecht onderbouwd dat het voor YAZULA duidelijk werd dat het ministerie van VenJ liever de wet overtreed, dan op ons verzoek in te gaan.

Aangezien YAZULA van mening is dat het ministerie van VenJ met de afwijzing de wet overtreed, hebben wij de minister in ons bezwaar ook op de hoogte gesteld van het feit dat wij de 2e kamer zouden informeren.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het uitrollen van open data binnen de overheid. Ons bezwaarschrift was voor VVD Kamerlid Veldman aanleiding, om, op de dag van ons bezwaarschrift, schriftelijke vragen te stellen aan de Minister van Binnenlandse Zaken.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie bestempelt in haar afwijzing NL Alert berichten tot niet openbare informatie en stelt derhalve dat de wet hergebruik overheidsinformatie niet van toepassing is op NL Alert berichten. 

VenJ motiveert dit standpunt op basis dat NL Alert berichten verzonden worden aan een beperkte groep personen, die zich in een vooraf vastgesteld gebied bevindt. Informatie is openbaar of niet openbaar. Relatief of lokaal openbaar zijn wij nog niet in de wet tegen gekomen. 

Daarnaast was er op de dag van ons bezwaar een grote brand in Rotterdam waar een tweetal NL Alert berichten verstuurd zijn. Deze, volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie niet openbare NL Alert berichten, werden (terecht) door de veiligheidsregio ook via twitter verspreid. Tot zover de discussie dat NL Alert niet openbare informatie is.

YAZULA is er ervan overtuigd dat op basis van de antwoorden op de schriftelijke vragen van VVD Kamerlid Veldman aan de Minister van Binnenlandse Zaken, de Minister van Veiligheid en Justitie  ons bezwaar zal honoreren en NL Alert berichten als open data voor de markt zal ontsluiten

Waarom ons verzoek?
YAZULA heeft een platform ontwikkeld waarmee informatie automatisch aan een geografisch gebied gekoppeld kan worden. Via onze YAZULA app wordt deze informatie ontvangen op het moment men in het target gebied aanwezig is. Op deze wijze ontsluiten wij reeds op het gebied van veiligheid alle nieuws en opsporingsberichten van de Nationale Politie, Burgernet meldingen, AMBER Alerts en ook de veiligheidsregio Rotterdam Rjnmond is reeds als eerste veiligheidsregio automatisch gekoppeld aan YAZULA.

NL Alert berichten hoort ook in dit rijtje thuis. Ook andere veiligheidsregio’s zouden, net als de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, gekoppeld kunnen worden aan YAZULA. 

Via YAZULA ontstaat zo 1 kanaal waar de burger zonder na te hoeven denken in welke (veiligheids)regio men is, altijd de juiste berichten kan ontvangen. Gewoon omdat YAZULA de relevante berichten van de 25 veiligheidsregio’s, inclusief NL Alert, locatie based kan ontsluiten.

Ook andere (overheids)organisaties zoals gemeenten of buurt preventie initiatieven kunnen YAZULA als communicatie kanaal inzetten. In Veghel en Uden Zuid zijn hier al eerste voorbeelden van.

Cross border alerts
YAZULA is ook met de federale overheid in België in gesprek om BE alert als open data te ontsluiten. Zo kan YAZULA in de grensstreek Nederland en België bij calamiteiten automatisch verbinden en ontstaan er automatisch cross border alerts bij calamiteiten in de grensstreek.

Maar ook een Nederlander die in België is, zou via YAZULA zo bij calamiteiten een BE alert kunnen ontvangen.

De wet hergebruik overheidsinformatie zal de overheid en burger veel nieuwe diensten kunnen opleveren, overheidsgeld kunnen besparen. Met minder geld meer doen kan nog steeds. Men zou alleen wat meer moeten willen samenwerken.

YAZULA is in ieder geval blij met de wet hergebruik overheidsinformatie maar signaleert ook problemen op het gebied van de financiering van het ontsluiten van overheidsinformatie als open data. 

Wij hebben al bij een aantal verzoeken gehoord, wij willen wel, maar hebben er het geld niet voor. Wellicht is dit nog een aandachtspunt voor de Minister van Binnenlandse Zaken. 

Jan Vroomans
YAZULA

 
Wednesday, August 26, 2015 - Ontvang automatisch de tweets van BIN Veghel in YAZULA als u Veghel binnenrijdt

#binveghel. Goede samenwerking met #yazula om veiligheid in de wijk te vergroten door berichtgeving via twitter ook...

Posted by BIN Veghel on dinsdag 25 augustus 2015

Ontvang automatisch de tweets van BIN Veghel in YAZULA als u Veghel binnenrijdt

(YAZULA augustus 2015)
Buurt Informatie Netwerk Veghel is een samenwerkingsverband tussen bewoners, politie en gemeente en andere partners, met als doelstelling de veiligheid en leefbaarheid in een wijk te verbeteren/vergroten.

YAZULA maakt het mogelijk informatie te koppelen aan een geselecteerd gebied. Via de YAZULA app worden deze berichten ontvangen als men in dat gebied aanwezig is.

BIN Veghel kan via de YAZULA app op wijk niveau iedereen die in Veghel aanwezig is  pro actief informeren.  Niet alleen met berichten van BIN Veghel. In YAZULA ontvang je ook automatisch BurgerNet meldingen en de berichten van de Nationale Politie die voor Veghel relevant zijn. 

Een YAZULA bericht kan ook Facebook bericht of een twittertijdlijn bevatten. BIN Veghel kan met deze mogelijkheid ook snel relevante Facebook en Twitter info ontsluiten voor de aanwezige in Veghel, 

Deze berichten zijn ook leesbaar als men geen social media  account heeft. In dit geval toont en ontsluit het YAZULA bericht automatisch alle berichten die voorzien zijn met #binveghel in de tweet

Maar evengoed zou BIN Veghel op deze manier tijdens een calamiteit de twittertijdlijn van de politie Veghel of van de veiligheidsregio voor alle aanwezige in Veghel snel toegankelijk kunnen maken. 

Binnenkort volgt er een grote update en dan kunnen de YAZULA berichten ook via Whatsapp doorgestuurd worden. Interessant voor de buurtpreventie initiatieven die via Whatsapp communiceren.

Uitleg YAZULA app

 
Monday, August 17, 2015 - Communiceren op het evenement terrein via de gratis YAZULA app


Communiceren op het evenement terrein via de gratis YAZULA app

(YAZULA 17 augustus 2015)
In het weekend van 15 augustus vond de Brabantse Kampioenschappen plaats. Tijdens dit hippisch evenement werd YAZULA gebruikt om allerlei actuele (wedstrijd) informatie op het wedstrijd terrein te communiceren.

Niet alleen wedstrijd info werd via de YAZULA app verspreid, maar via de app werd ook bijvoorbeeld leuke armbandjes van COYA paardenhaar sieraden verloot. YAZULA kan zo extra traffic richting de standhouders verzorgen.

Zaterdag werd ook heel snel een YAZULA berichtje verstuurd om Davie (5j) weer met zijn moeder te herenigen.

Om een idee te geven welke berichten er allemaal technisch mogelijk zijn met YAZULA, hebben wij onderstaand een aantal voorbeeldberichten met toelichten op een rijtje gezet.

Buienradar bericht ingezoomd op het evenement
YAZULA bericht waar direct Buienradar beelden van een evenement locatie getoond wordt met een 3 uurs neerslag voorspelling.

Twittertijdlijn met filterwoorden 
Bij openen van dit YAZULA bericht wordt een Twitter tijdlijn getoond die op bepaalde trefwoorden filtert. Tijdens hippische evenementen goed te gebruiken om bijvoorbeeld starttijd van paard + Youtube link voor een paard die te koop is te communiceren.

Deze tweets zijn via een YAZULA bericht ook zonder twitter account te lezen. Ook goed te gebruiken om bij calamiteiten de Twitter tijdlijn van een politie of veiligheidsregio te ontsluiten.

Belangrijke nummers
Handig bericht om snel bepaalde belangrijke nummers snel bij de hand te hebben.

Info over standhouders
Sponsoren en standhouders kunt u zo een extra instrument aanbieden om meer traffic tijdens het evenement naar de stands te bieden.

Actie van een standhouder
Via YAZULA kunnen er berichten gemaakt worden die random in een bepaalt gebied verstuurd worden. Frequentie en aantal is instelbaar. Met dit bericht kunnen standhouders bijvoorbeeld leuke cadeau acties doen. Naast extra exposure voor standhouders, wordt er door dit soort acties ook extra YAZULA bereik voor de organisatie van het evenement opgebouwd.

Voorbeeld cadeau bericht

Mededelingen organisatie
Communiceer zo snel actuele info voor de bezoekers aan uw evenement.

Verkeersinformatie in de omgeving van een evenement
Google heeft live verkeersinformatie aan zijn Google Maps-dienst toegevoegd. YAZULA kan deze verkeersinfo rondom de locatie van een evenement eenvoudig tonen.

Google maakt gebruik van de informatie die telefoons met Google Maps op gezette tijden naar Google zenden: hoe meer telefoons langzamer gaan bewegen, hoe groter de opstopping.

Ook is het eenvoudig om bijvoorbeeld een website pagina of een Facebook bericht als een YAZULA bericht te koppelen aan een evenement locatie.

Bij hippische evenementen waar de startlijst via concours.nl wordt gepubliceerd, kan de startlijst ook eenvoudig  als een YAZULA bericht verstuurd worden.

YAZULA biedt een organisatie van een evenement veel communicatie mogelijkheden op het evenementen terrein.

Interesse om YAZULA voor uw evenement in te zetten, neem dan contact op met Jan Vroomans – 0620610737 of mail naar jan.vroomans(at)yazula.com.

HOE WERKT YAZULA: KLIK HIER VOOR EEN ANIMATIE

YAZULA ENGLISH ANIMATION: CLICK HERE

 
Friday, January 30, 2015 - Meer veiligheid in de wijk door inspanning lokale ondernemers - 100 procent Lokaal en YAZULA


Lokale ondernemers dragen actief bij tot meer veiligheid in de wijk door samenwerking 100% Lokaal & YAZULA - Burger en Consument centraal in uniek communicatie concept

(100% Lokaal – YAZULA) 30 januari 2015
100% lokaal en YAZULA zijn een samenwerking gestart waardoor lokale ondernemers een actieve bijdrage kunnen leveren tot meer veiligheid in Nederland. De 2 organisaties bundelen hun krachten om zo een communicatie concept uit te bouwen waarin de burger & consument vanuit 1 concept lokaal bereikt kunnen worden.

Oude media en nieuwe media versterken elkaar in deze samenwerking en slaan hiermee een brug om in Nederland een uniek communicatie concept te ontwikkelen. In dit concept leveren lokale ondernemers een actieve bijdrage tot meer veiligheid in de wijk en wordt tevens het nieuwe winkelen op een geheel andere wijze richting de consument geïntroduceerd.

100% lokaal is een organisatie die binnen 1 jaar 1000 bedrijven uit het MKB gebundeld heeft en in 40 gebieden 3 x per jaar een gidsje uitgeeft. In dit gidsje staan allerlei leuke acties en aanbiedingen van lokale ondernemers. Het gidsje heeft nu een oplage van 1.200.000 stuks, maar in 2015 zal dit naar schatting een oplage zijn van 3.000.000 stuks en 2500 lokale bedrijven.

YAZULA is een locatie based communicatie platform. Via het platform worden berichten en informatie gekoppeld aan een geografisch gebied. Via de gratis YAZULA app worden de berichten ontvangen als men in het betreffende gebied aanwezig is.

100% lokaal zal YAZULA inzetten om invulling te geven aan hun multi channel strategie en ter verbreding van hun dienstverlening. De YAZULA app zal via de gidsjes van 100% lokaal gepromoot worden.

Door de samenwerking met 100% Lokaal bouwt YAZULA verder aan het uitbreiden van het bereik in Nederland en wordt er verder invulling gegeven aan de strategie om HET locatie based communicatie platform van Nederland te worden.

YAZULA - Slim bereik voor Nationale Politie, Burgernet en (lokale) overheid
Van gemiddeld 30 tot 40 apps die op een Smartphone zijn geïnstalleerd, wordt er dagelijks maar 3 tot 4 gebruikt (Google). Het antwoord van YAZULA hierop is 1 app waarin informatie (commercieel en niet commercieel) van allerlei organisaties uit de directe omgeving van de app gebruiker ontsloten kan worden. Deze strategie biedt de beste kans voor overheid en ondernemers om dagelijks in contact met burger en consument te komen.

YAZULA ontsluit een breed scala aan niet commerciële berichten, oa meldingen van de Nationale Politie, Burgernet meldingen, calamiteiten berichten van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, Gladheidsmeldingen Provincie Overijssel, preventie berichten van Buurt Informatie Netwerken (BIN) Uden Zuid en BIN Veghel en stroomstoringen in Poeldijk eo (Westland Infra).

Door de samenwerking kunnen 2500 ondernemers (2015) een belangrijke bijdrage leveren voor meer lokaal bereik voor de Nationale Politie en Burgernet. De eerste voordeelgidsen in combinatie met YAZULA worden volgende week in de volgende regio's uitgegeven: Capelle ad Ijssel - Gorinchem - Someren - Venray - Zaltbommel - Veghel - Oosterhout - Vught.

100% Lokaal is o.a. nu al actief in de volgende gebieden:
Best - Boxmeer - Boxtel - Capelle ad Ijssel - Cuijk - Deurne - Dongen - Etten-Leur - Geertruidenberg - Geldermalsen - Gemert - Gorinchem - Heeze Helmond - Heusden - Kaatsheuvel - Made - Oosterhout - Oss - Papendrecht - Ridderkerk - Roosendaal - Rosmalen - Schijndel - Sint Oederode - Someren - Tiel - Tilburg - Uden - Valkenswaard - Veghel - Veldhoven - Venray - Vught - Waalwijk - Weert - Werkendam - Wijchen - Zaltbommel - Zevenbergen

 
Tuesday, January 13, 2015 - Organisatie Brabantse Kampioenschappen 2015 Zijtaart communiceert op wedstrijdterrein via YAZULA app

 

(Ruitersport Zijtaart - YAZULA) 13 januari 2015
Wanneer je in het weekend van 15 en 16 augustus 2015 het wedstrijd terrein van de  Brabantse Kampioenschappen in Zijtaart (gemeente Veghel) nadert, dan kan je automatisch de laatste actuele (wedstrijd) informatie op je Smartphone ontvangen.

Het enige wat je hoeft te doen is de gratis YAZULA app op je smartphone te installeren (iOS en Android).

Ruitersport Zijtaart, de organisator van de Brabantse Kampioenschappen 2015 Outdoor en YAZULA hebben recent hierover een sponsor overeenkomst met elkaar afgesloten.

Via YAZULA worden berichten aan een geografisch gebied gekoppeld. Op het moment je in het gebied bent, kun je deze berichten automatisch ontvangen via de gratis YAZULA app.

Zo is de organisatie in staat om iedereen op het wedstrijdterrein te bereiken en te informeren over bijvoorbeeld een verlate prijsuitreiking, wie de hoefsmid is etc.. Naast de meest actuele wedstrijd informatie wordt YAZULA ook ingezet voor de sponsoren die dit evenement mogelijk maken. 

Het leuke voor de sponsors van de BK 2015 is dat YAZULA gebruikt kan worden voor ludieke acties. Gouden, Zilveren en Bronzen sponsoren krijgen de mogelijkheid om via de YAZULA app bekendheid te geven aan een bepaalde stunt of kunnen bijvoorbeeld elke 50e bezoeker op het wedstrijdterrein een leuke attentie aanbieden. 

YAZULA wordt ook in het calamiteitenplan van de organisatie opgenomen. Wanneer noodzakelijk kan binnen 1 minuut de twitter informatie van de veiligheidsregio, politie of gemeente  via YAZULA op het wedstrijdterrein verspreid worden.

Ruitersport Zijtaart is via de YAZULA app in staat om alle belangrijke, leuke en noodzakelijke informatie via 1 kanaal richting de bezoekers en deelnemers van de Brabantse Kampioenschappen die op het wedstrijdterrein zijn te communiceren.

Recent is in Veghel ook het Buurt Informatie Netwerk Veghel gestart met het verspreiden van allerlei preventie berichten in de wijk via de YAZULA app.

Over Ruitersport Zijtaart
Ruitersport Zijtaart organiseert in het weekend van 15 en 16 augustus de Brabantse Kampioenschappen Outdoor 2015. Tijdens deze kampioenschappen strijden ruiters en amazones (circa 3500 combinaties) om de titel ‘Brabants Kampioen 2015. Jaarlijks bezoeken maar liefst 10.000 mensen dit hippisch festijn! De Brabantse Kampioenschappen Outdoor behoren tot de grootste paardensportevenementen van Nederland.

 
Monday, December 29, 2014 - 1e Gladheidsmeldingen provincie Overijssel winter 2014-2015 via YAZULA verstuurd

1e Gladheidsmeldingen provincie Overijssel winter 2014-2015 via YAZULA verstuurd

29 december 2014 (YAZULA)
Er wordt  in Nederland weer gewaarschuwd voor gladde wegen. Via de YAZULA app kunt u bij gladheid vanuit de eerste hand meldingen van de provincie Overijssel ontvangen. Als wegbeheerder is de provincie Overijssel namelijk verantwoordelijk voor de gladheidbestrijding op de provinciale wegen. 

YAZULA is gekoppeld met het gladheidmeldsysteem van de provincie Overijssel. Deze koppeling is in 2013 door YAZULA, samen met BG Engineering (leverancier van het gladheidmeldsysteem voor de provincie Overijssel) en de provincie Overijssel ontwikkeld.

Wegdek sensoren op de provinciale wegen in Overijssel zijn gekoppeld met het gladheidmeldsystyeem van de provincie. Op basis van deze info onderneemt de provincie bij gladheid de benodigde actie.

Op het moment dat er bij gladheid gestrooid wordt in de provincie Overijssel, dan wordt er vanuit het gladheidmeldsysteem van de provincie automatisch ook in het strooi gebied een melding via YAZULA verstuurd. YAZULA app gebruikers die in het gebied zijn, worden op deze wijze vanuit eerste hand direct op hun smartphone / tablet door de provincie gewaarschuwd.

Dit weekend zijn weer de eerste gladheidsmeldingen voor het seizoen 2014-2015 via YAZULA verstuurd.

Naast gladheidmeldingen ontvang je in Overijssel via de gratis YAZULA app op dezelfde wijze o.a. ook berichten / info van de Nationale Politie, AMBER Alerts, Burgernet meldingen en Waterstoring berichten van Vitens. 

Zo kan men via YAZULA allerlei informatie dat relevant is voor het gebied waar je op dat moment bent van verschillende organisaties in 1 app ontvangen.


Voorbeelden YAZULA berichten:

Provincie Overijssel
Strooiactie Twente 

Nationale Politie 
Zwolle gezocht voor vals geld uitgeven

Burgernet melding 
Zwolle Dijkstraat Overval tankstation

Waterstoring
Zwolle Lekkage Jan van Rietbeekstraat

 
Monday, December 15, 2014 - Buurt Informatie Netwerk Veghel start communiceren via gratis YAZULA app

BIN Veghel start communiceren via gratis YAZULA app - Buurtpreventie berichten, veiligheidsberichten en waarschuwingen ontvangen bij het betreden van de wijk in 1 app.

 
(YAZULA – BIN VEGHEL) 14 december 2014 - Wanneer men Veghel binnenkomt, dan kan men vanaf nu op wijkniveau via de gratis YAZULA app automatisch relevante BIN meldingen van het Buurt Informatie Netwerk Veghel ontvangen.

Voorbeeld BIN Melding toename fietsendiefstallen

Het Buurt Informatie Netwerk – kortweg BIN – is een samenwerkingsverband tussen bewoners, politie en gemeente en andere partners, met als doelstelling de veiligheid en leefbaarheid in een wijk te verbeteren/vergroten.          

YAZULA is een locatie basedcommunicatie platform. BIN Veghel kan via YAZULA, informatie en berichten aan het relevante gebied / wijk koppelen. Iedereen die de gratis Yazula app heeft, ontvangt het BIN bericht of de melding als men in de wijk aanwezig is c.q. als men de wijk binnenkomt.

Niet alleen de bewoners van een wijk kunnen zo baat hebben bij de meldingen, maar ook de bezoekers (vaak een vergeten doelgroep) van de wijk kunnen zo bereikt worden. Ook de wijkbewoners die om welke reden dan ook niet via de mail bij het BIN aangemeld zijn, kunnen zo pro actief via de YAZULA app bereikt worden.

De BIN gebieden in Veghel worden via de YAZULA app ook automatisch verbonden met elkaar.

Alle veiligheidszaken in de wijk in 1 app
Naast de BIN Meldingen van BIN Veghel kan de app gebruiker ook de meldingen en (opsporings) berichten van Politie.nl in YAZULA ontvangen. Zo ontvangt men dus binnen een straal van 1000 meter de landelijke politie berichtgeving van Politie.nl die voor hen relevant is. YAZULA heeft een koppeling gemaakt waardoor ook alle Burgernet meldingen locatie based via de YAZULA app verspreid worden.

Calamiteiten
Bij calamiteiten wordt door hulpdiensten vaak twitter gebruikt om burgers te informeren. BIN Veghel is met YAZULA in staat om bij calamiteiten via een YAZULA bericht binnen enkele minuten ook de Twitter tijdlijn van de gemeente Veghel, de politie Veghel en van de veiligheidsregio Brabant Noord aan het calamiteitgebied in Veghel te koppelen.

In noodzakelijke gevallen kan BIN Veghel bijvoorbeeld ook de webpagina van het Rode Kruis, ik ben veilig aan een calamiteitengebied koppelen.

Burgers met de YAZULA app die op dat moment in Veghel in het calamiteitengebied aanwezig zijn, kunnen dan eenvoudig vanuit 1 kanaal alle benodigde informatie van de verschillende hulporganisaties ontvangen. Ook de niet Twitterraars kunnen zo de twitter informatie ontvangen.

Met het bereik dat BIN Veghel helpt op te bouwen voor YAZULA ontstaat er voor de burgers in de gemeente Veghel één geïntegreerd systeem dat informatie van de Nationale Politie, Gemeente, Veiligheidregio, Burgernet en BIN Veghel  op wijkniveau proactief kan ontsluiten.

Daarnaast kan men in Yazula allerlei andere informatie ontvangen, zoals meldingen over het zwemwater kwaliteit van de buiten zwemplekken in de omgeving, Amber Alerts, meldingen van vermiste kinderen en commerciële berichten.

Belangrijk is daarbij de dat gebruiker zelf kan bepalen welke berichten men wel / niet wenst te ontvangen en de informatie relevant voor het betreffende gebied is.

BIN Veghel verstuurt berichten in de categorie  Veiligheid in de wijk. De Yazula app is beschikbaar voor Androïd en iOS (voor zowel smartphone als tablet). Zorg dat als u de app download u in ieder geval het kanaal veiligheid in de wijk aanvinkt.

Augustus 2014 startte BIN Uden Zuid als eerste BIN organisatie in Nederland al om via de YAZULA app BIN meldingen op wijkniveau te versturen.  

 
Tuesday, October 21, 2014 - Actiefoto's Helmond Sport @ Lavans Stadion in Yazula app

 
Tuesday, October 14, 2014 - Concours.nl en Yazula sluiten samenwerkingsovereenkomst

Concours.nl en Yazula sluiten samenwerkingsovereenkomst - Startlijsten van dressuur en springwedstrijden van Concours.nl automatisch via de Yazula app op de wedstrijdlocatie te ontvangen.

Dinsdag 14 oktober 2014
Deelnemers aan dressuur en springwedstrijden die via Concours.nl zijn uitgeschreven, ontvangen vanaf deze week via de gratis Yazula app automatisch de startlijsten als men op de wedstrijdlocatie is.

Concours.nl is in 2011 begonnen met een inschrijfsysteem voor dressuur- en springwedstrijden in Nederland. Het inschrijfsysteem van Concours.nl ondersteunt het totale proces van inschrijven, genereren van startlijsten en real-time uitslagenverwerking en ontlast en vereenvoudigt de werkzaamheden voor wedstrijdsecretariaten tijdens hippische evenementen.

Yazula is een uniek locatie based communicatie platform. Via het Yazula platform worden berichten gekoppeld aan een geografisch gebied. Iedereen die het gebied betreedt cq in het gebied aanwezig is, ontvangt desgevraagd automatisch deze berichten via de Yazula app op een Smartphone of Tablet.

Door de samenwerking tussen Concours.nl en Yazula wordt er voor organiserende verenigingen een basis gelegd om tijdens wedstrijden direct met de aanwezige deelnemers en bezoekers op het wedstrijdterrein te communiceren. Bezoekers en deelnemers aan de wedstrijden kunnen eenvoudig de startlijst van Concours.nl ontvangen.

Alle informatie handig in 1 app
Niet alleen de startlijsten van Concours.nl wordt direct via de Yazula app ontsloten. Tijdens grote evenementen kan Yazula ook gebruikt worden om allerlei info op het wedstrijd terrein te communiceren. Van telefoonnummer van de dienstdoende dierenarts - hoefsmid tot wijzigingen in het programma en commerciële uitingen en acties van sponsoren. Op deze wijze kan alle info die tijdens de wedstrijd van belang is via 1 kanaal verstuurd en ontvangen worden.

Calamiteiten
Tijdens calamiteiten gebruiken hulpdiensten vaak twitter om het publiek te informeren. - Binnen 1 minuut kan de twittertijdlijn van een veiligheidsregio, de politie uit de regio en de gemeente via een Yazula bericht aan een wedstrijdlocatie gekoppeld kunnen worden. Yazula is hiermee ook zeer goed inzetbaar tijdens mogelijke calamiteiten en kan als zodanig makkelijk geïntegreerd worden in een calamiteitenplan van een hippisch evenement..

Startlijsten in Yazula app
Op de wedstrijddag wordt de startlijsten die via Concours.nl online staan automatisch als een Yazula bericht naar de wedstrijd locatie verstuurd. Standaard heeft het Yazula bericht een bereik van 800 meter. Iedereen die binnen 800 meter van de wedstrijdlocatie is en de Yazula app aan heeft staan, ontvangt automatisch de gepubliceerde startlijst van Concours.nl.

Afhankelijk of een organisatie een eigen Yazula account heeft, kan er eventueel meer info via Yazula gecommuniceerd worden.

Wedstrijdinformatie - commerciële info en een kanaal bij calamiteiten. De samenwerking tussen Concours.nl en Yazula creëert een uniek en innovatief communicatieconcept voor de hippische wedstrijdsport in Nederland.

De Yazula app is te downloaden in de google play store (Android) en de Apple App store (iOS)

Video trailer Concours.nl - Yazula

 
Tuesday, September 30, 2014 - Dagbladen BN DeStem, ED, BD, De Gelderlander en de Stentor locatie based ontsloten via Yazula app

Yazula 30 september
De 5 regionale dagbladen BN Destem, het Eindhovens Dagblad, het Brabantsdagblad, de Gelderlander en de Stentor kunnen vanaf deze week via de gratis Yazula app locatie based ontsloten worden. (Tubantia volgt nog op korte termijn).

Het idee is vrij simpel. Yazula is een locatie based communicatie platform. Berichten worden via ons platform gekoppeld aan een bepaalt gebied. De Yazula app gebruiker die in het target gebied is, ontvangt desgevraagd automatisch deze berichten via de gratis Yazula app.

Wanneer er een artikel door 1 van deze regionale dagbladen online gezet wordt, dan koppelt Yazula automatisch het artikel aan het gebied waarover het artikel gaat.

De Yazula app gebruiker die in het gebied is, ontvangt via de Yazula app een melding en kan via de app direct het artikel van het betreffende dagblad online lezen. 

Linkedin voor het volgens van zakelijke contacten, Facebook voor het volgens van vrienden en via Yazula volg je wat er op het gebied van nieuws, veiligheid en deals in je directe omgeving gebeurt.

De Yazula app is te download in de Apple store voor iOS en in de Google play store voor android devices.

Meer Yazula nieuws
Naast het nieuws van deze regionale dagbladen kan een Yazula gebruiker op basis van zijn positie/locatie meer info via Yazula ontvangen. 

Europa
- AMBER Alert Europe meldingen vermiste kinderen in meer dan 12 landen, oa Belgie, Duistland, 
- Info Zwemwaterkwaliteit in Belgie en Nederland

Nederland - Landelijke dekking oa:
- Burgernet meldingen
- Nationale Politie - opsporingsberichten, politie nieuws
- AMBER Alert Nederland - AMBER Alerts  
- Retail informatie van aantal grote retailers oa AH, C1000, JUMBO, SPAR, Media Markt,Etos....

Nederland - Regio dekking:
- Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond - berichten calamiteiten 
- In 5 provincies de water storingsberichten van de waterbedrijven Vitens en Oasen 
- Gladheidsmeldingen van de provincie Overijssel 
- Nieuws RTV Drenthe
- Westland Infra; info bij storingen in het elektriciteits - aardgasnetwerk 
- Nieuws: Brabants Dagblad - Eindhovens Dagblad - BN DeStem - De Gelderlander - De Stentor

Lokale dekking oa:
- Buurt Informatie Netwerk Uden Zuid - Buurt preventie berichten

 
Friday, September 26, 2014 - Alle info voor Leidens Ontzet in Yazula app

Yazula 26 september 2014
Leiden is tot en met 3 oktober een info zone van Yazula als het gaat over Leidens Ontzet. Zo kan je op het gebied van veiligheid eenvoudig de twitter informatie van de Politie en de veiligheidsregio Midden Holland volgen. 

Daarnaast nog allerlei handige informatie over vervoer - NS, Arriva, ANWB verkeer, parkeer informatie en info over de genomen verkeersmaatregelen in Leiden.

Eenmaal veilig in het centrum van Leiden aangekomen, dan wil je natuurlijk ook weten wanneer welke bands er spelen... Het muziek programma en een twittertijdlijn met tweets van de deelnemende kroegen geven je de gevraagde info.

Yazula is hiermee de meest complete app als het gaat om informatie over Leidens Ontzet. Download de Yazula app dus. De Yazula berichten ontvang je als je binnen 10 km van Leiden bent!

 
Friday, September 5, 2014 - 4 september Yazula biedt integraal beeld wat er op veiligheidsgebied in omgeving Rotterdam gebeurd.

5 september 2014
Deze week is Yazula gestart met het plaatsen van Burgernet meldingen in Yazula. Om u een idee te geven wat het betekent als u op 4 september  in de omgeving van Rotterdam was geweest en de Yazula app op uw smartphone / tablet zou hebben geïnstalleerd, hebben wij de Yazula berichten uit Rotterdam eo voor u eens op een rijtje gezet. Deze berichten zou u automatisch via de gratis Yazula app hebben ontvangen.

Een mooi voorbeeld  van de kracht van Yazula - Nieuws – alarmering – burgerparticipatie – Yazula koppelt en verbind op een unieke wijze locatie based burgers en organisaties. 

 
Tuesday, September 2, 2014 - Burgernet meldingen in gratis Yazula app

Burgernet meldingen in gratis Yazula app  
Compleet veiligheidsbeeld van de buurt via Yazula

Yazula 2 september 2014 Burgers die de gratis Yazula app downloaden (iOS / Android) kunnen vanaf deze week ook burgernet meldingen via Yazula ontvangen. Burgernet, een samenwerking tussen gemeente en politie wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Bijvoorbeeld diefstal – inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving en vermiste personen.

Het eerste Burgernet (beluister) bericht in Yazula is vandaag om 7.45 uur door ons in Utrecht geplaatst.

Al eerder startte Yazula op het gebied van veiligheid met het verspreiden van opsporingsberichten, vermissingen en nieuws berichten van de Nationale  Politie,  AMBER Alerts en info over zwemwater kwaliteit buiten zwemplekken (blauwalg / botulisme meldingen)

Yazula is een locatie based communicatie platform. Een melding (inclusief een notificatie) wordt alleen via de Yazula app ontvangen wanneer men zich daadwerkelijk in de directe omgeving van een melding bevindt. 

Met het publiceren van Burgernet meldingen in Yazula biedt Yazula de app gebruiker in geheel Nederland in 1 concept een breed overzicht wat er op het gebied van veiligheid om zich heen gebeurd.

In bepaalde regio’s wordt dat beeld nog verder aangevuld met informatie over bijvoorbeeld calamiteiten (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond), Buurt preventie berichten (Buurt Informatie Netwerk Uden Zuid) en gladheidsmeldingen (Provincie Overijssel).

Burgernet meldingen (met notificatie) kunnen niet alleen pro actief voor de eigen buurt ontvangen worden, maar via Yazula wordt dat gebied vanaf nu verder uitgebreid naar heel Nederland – waar men ook is. 

Yazula is geen vervanging voor de huidige Burgernet sms dienst, maar een zeer goede aanvulling hierop. Aanmelden bij Burgernet is dan ook nog altijd aanbevelingswaardig.

Verzoek aan Minister Opstelten - ontsluiten van NL Alert
Yazula heeft in 2013 Minister Opstelten gevraagd de data van NL Alert te ontsluiten voor derden, zodat Yazula ook NL Alert meldingen via Yazula kan verspreiden. 

Hierop heeft de minister richting Yazula gereageerd door opdracht te geven dit te laten onderzoeken. Hoewel het technisch onderzoek in 2013 heeft uitgewezen dat een koppeling eenvoudig realiseerbaar is, heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie op basis van standpunten uit 2012 ons verzoek uit 2013 vervolgens alsnog afgewezen.

1 kanaal voor de burger waarin allerlei relevante zaken op het gebied van veiligheid ontvangen kan worden, levert veel voordelen en gemak voor de burger op en biedt daarnaast extra kansen voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

De start van het verspreiden van Burgernet meldingen via Yazula is voor ons dan ook een hernieuwde aanleiding de minister vandaag te vragen zijn besluit m.b.t. NL Alert alsnog te heroverwegen. 

Bekijk de Yazula animatie hier      

 
Tuesday, August 26, 2014 - Sfeerbeelden en wedstrijdfoto’s tijdens thuiswedstrijden Helmond Sport via de gratis Yazula app

 
Monday, August 4, 2014 - Buurt Informatie Netwerk Uden Zuid breidt dienstverlening uit met Yazula app

BIN Uden Zuid breidt dienstverlening uit met Yazula app - Buurtpreventie berichten bij het betreden van de wijk - 

4 Augustus 2014
Wanneer men in Uden Zuid is of de wijk binnenkomt, dan kan men vanaf nu via de gratis Yazula app automatisch BIN meldingen van het Buurt Informatie Netwerk Uden Zuid ontvangen.

Het  BIN UdenZuid kan via Yazula, informatie en berichten koppelen aan de wijk. Iedereen die de gratis Yazula app heeft, ontvangt het BINbericht of de melding als men in de wijk aanwezig is c.q. als men de wijk binnenkomt. Yazula is een locatie based communicatie platform.

Niet alleen de bewóners van een wijk kunnen zo baat hebben bij de meldingen, maar ook de bezoekers van de wijk kunnen zo bereikt worden. Ook de wijkbewoners die om welke reden dan ook niet via de mail bij het BIN aangemeld zijn, kunnen zo pro actief via de Yazula app bereikt worden.

Een ander voordeel wat met het gebruik van Yazula gezien kan worden, is dat er in potentie een communicatie netwerk kan ontstaan waardoor aangrenzende BIN’s  voor de burger in 1 kanaal zichtbaar zijn en andere organisaties op het gebied van (wijk) veiligheid zoals bijvoorbeeld de gemeente en de plaatselijke politie ook naadloos kunnen aansluiten.  

Ook de meldingen en (opsporings) berichten van Politie.nl worden in Yazula aan het betreffende gebied gekoppeld. Zo ontvangt men dus in de wijk Uden Zuid ook de landelijke politie berichtgeving van politie.nl die voor hen relevant is.

Daarnaast kan men in Yazula allerlei andere informatie ontvangen, zoals meldingen over het zwemwater kwaliteit van de buiten zwemplekken in onze omgeving, Amber Alerts, meldingen van vermiste kinderen en commerciële berichten.

Belangrijk is daarbij de dat gebruiker zelf kan bepalen welke berichten men wel / niet wenst te ontvangen.

BIN Uden Zuid communiceert in principe in de categorie  Veiligheid in de wijk. De Yazula app is beschikbaar voor Androïd en iOS (voor zowel smartphone als tablet).

Animatie Yazulahttps - klik hier -

 
Friday, July 11, 2014 - Voorbeeld retail actie in Yazula waardoor ook bereik opgebouwd wordt voor oa Nationale Politie

 
Wednesday, July 9, 2014 - Yazula start met het versturen van storing en onderhoud meldingen in de watersector

Yazula 9 juli 2014
Vanaf deze week kunnen Yazula gebruikers in de provincies Friesland, Gelderland, Overijssel, Utrecht, Flevoland, 4 van de 5 Wadden Eilanden en in de driehoek Leiderdorp – Zwijndrecht – Vianen automatisch informatie en meldingen ontvangen over waterstoringen cq gepland onderhoud van hun waterbedrijf. 

Een waterstoringsbericht of een bericht over gepland onderhoud in het waterleidingnetwerk van het verantwoordelijke waterbedrijf wordt door Yazula aan het relevante gebied gekoppeld.  

Yazula gebruikers die in het (storings)gebied zijn, kunnen zo automatisch bij storingen en gepland onderhoud pro actief via de Yazula app geïnformeerd worden. Een Yazula bericht wordt alleen in het betreffende storingsgebied ontvangen.

De berichten service waterstoringen / gepland onderhoud van Yazula heeft een bereik van ruim 6 miljoen waterklanten in Nederland.

Actuele voorbeelden
- Werkzaamheden Harmelen
Lekkage Leiderdorp

Over Yazula
Yazula is een locatie based communicatie concept en is begin 2013 gestart in Nederland. Via Yazula kan (waar ter wereld) een bericht naar een geografische gebied gestuurd worden. Via de  gratis Yazula app (Ios - Android) ontvangt men vervolgens desgevraagd het bericht op het moment men in het gebied aanwezig is of men het gebied betreedt.
 
Animatie uitleg Yazula
- NL versie 
- EN  versie
 
Meer Yazula berichten
Berichten van o.a. de volgende organisaties zijn locatie based via Yazula te ontvangen. National Politie NL – opsporing – vermissingen – nieuws / Amber Alert Nederland – Amber Alerts / Amber Alert Europe – Vermissingen kinderen oa NL, BE, DE, PL, SE, IE, HR, CZ, BG / actuele info over zwemwaterkwaliteit buiten zwemplekken in NL en BE / Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond – actuele incidenten / Westland infra – informatie over storingen in elektriciteitsnet – aardgasnet / Gladheidsmeldingen provincie Overijssel / Info over waterstoringen in 5 tal provincies / Wegwerkzaamheden provincie Utrecht / Week aanbiedingen van een groot aantal retailers in Nederland (oa: AH, C1000, Jumbo, Spar, Media Markt, Praxis, Karwei, BelCompany, Etos, Action Scapino).    

 
Friday, May 23, 2014 - First missing child alert in France by rss feed AMBER Alert Europe read via Yazula app

 
Tuesday, May 20, 2014 - Yazula breidt service uit met retail berichten

YAZULA 20 mei 2014
Afgelopen week is Yazula gestart met het verspreiden van de weekaanbiedingen van een aantal grote retailers in Nederland

Zo kan de Yazula gebruiker vanaf heden handig de aanbiedingen van de C1000, de Jumbo, de Albert Heijn en de SPAR in de Yazula app ontvangen. De weekaanbiedingen van de Action worden zowel in Nederland als in België in Yazula geplaatst.

Wanneer men de Yazula app download, ontvangt men desgewenst de weekaanbiedingen in de app als de Yazula gebruiker binnen een bepaalde afstand van een retail locatie is. Via settings kan de Yazula gebruiker zelf bepalen op welke afstand (500 meter - 10.000 meter)men het Yazula bericht wilt ontvangen. Het bericht wordt maar 1 maal ontvangen. Zie ook uitleg Yazula app consumenten.

Als Yazula gebruiker krijg je zo snel en eenvoudig een goed overzicht waar je moet zijn om te profiteren van de (supermarkt) aanbiedingen van de verschillende retailers.

De volgende berichten kunt u via Yazula al in uw directe omgeving automatisch ontvangen.
OrganisatieBerichtBereik
Nationale PolitieOpsporing – Vermissingen – Nieuws1000 m
Amber Alert NederlandAmber Alerts in Nederland300 km
Amber Alert EuropeVermiste kinderen in aantal Europese landen100 km
Veiligheidsregio Rotterdam RijnmondCalamiteiten uit de regioGebruiker bepaalt in app
Provincie OverijsselGladheidsmeldingen3 regio's 30 - 40 km
Provincie UtrechtWegwerkzaamhedenGebruiker bepaalt in app
Zwemwater buiten zwemplekkenInfo zwemwater kwaliteit in NL en BE1000m
Westland InfraInfo storingen in E / G netwerkPer storing bepaald
RTV DrentheLokaal nieuws provincie DrentheGebruiker bepaalt in app
Jumbo SupermarktenSuperdealsGebruiker bepaalt in app
C1000Week aanbiedingenGebruiker bepaalt in app
Albert HeijnIn Bonus deze weekGebruiker bepaalt in app
SPARWeek aanbiedingGebruiker bepaalt in app
PraxisIn Bonus deze weekGebruiker bepaalt in app
KARWEIWeek aanbiedingGebruiker bepaalt in app
EtosWeek aanbiedingGebruiker bepaalt in app
ActionWeekaanbieding in NL - BE - DEGebruiker bepaalt in app
ScapinoWeekaanbiedingGebruiker bepaalt in app

 
Friday, May 16, 2014 - First missing child message read in Croatia

 
Thursday, May 1, 2014 - Een stroomstoring raakt ons allemaal

Yazula 1 mei 2014
Grote delen van Amsterdam en Diemen (zuid-oost / rivierenbuurt / zuidas) hadden woensdagmiddag 30 april te maken met een stroomstoring. 

Leveringszekerheid en een goed distributienetwerk is iets wat wij in Nederland als zeer vanzelfsprekend vinden. Als er dan ook een grote stroomstoring plaatsvindt, wordt dan ook snel duidelijk hoe afhankelijk wij zijn en hoe belangrijk het is om de aanwezige / gedupeerde in een storingsgebied te kunnen bereiken. We mogen nog van geluk spreken dat koningsdag afgelopen zaterdag plaatsvond en niet woensdag 30 april.

De storing werd dit keer veroorzaakt door een stroomonderbreking in een tweetal hoogspanningsstations van Tennet, de landelijke netwerkbeheerder in Nederland.

Als gevolg van deze storing viel een belangrijk deel van het openbaar vervoer stil  (treintraject tussen Schiphol en Weesp en Schiphol / Utrecht - metro in Amsterdam), winkels moesten sluiten en een grote groep van 50 tot 55.000 huishoudens werden getroffen.

De storing in het hoogspanningsnet trof dit keer alleen het onderliggende distributie netwerk van Liander. Als dit op een ander punt in het 150 kV netwerk had plaatsgevonden, dan had  de stroomstoring ook net zo goed meerdere regionale distributienetwerken kunnen treffen.

Er is 1 landelijk meldpunt voor het aanmelden van stroom / aardgas  storingen. Maar waarom ook niet 1 landelijke strategie voor het communiceren  richting gedupeerden in een storingsgebied? In welk gebied je ook bent, altijd de info kunnen ontvangen van de verantwoordelijke regionale netbeheerder. Zou dat niet handig zijn?

Westland Infra is een jaar geleden al gestart om storingen in het aardgas en elektriciteitsnetwerk via Yazula te communiceren. Zou dit door de totale sector overgenomen worden, dan zouden de regionale netbeheerders in Nederland het volgende creëren.

- In welk gebied  je als burger in Nederland ook bent, als je in het getroffen gebied aanwezig bent, kan je altijd door de verantwoordelijke netbeheerder geïnformeerd worden over duur / verloop etc…

- Andere partijen kunnen ook deelnemen in het concept en in het geval van het openbaar vervoer zouden NS of het GVB in dit geval ook op grote  knelpunten hun klanten kunnen informeren over mogelijke oplossingsrichtingen die zij dan aanbieden.

- Maar ook in het geval een stroomstoring opschaalt naar een calamiteit (onlusten), zou eventueel een betrokken veiligheidsregio(s) of de Nationale Politie ook direct in hetzelfde concept kunnen communiceren

- Spin off effect is ook dat de sector gelijk (om een paar voorbeelden te noemen) een bijdrage levert in het communicatie bereik opbouwen voor bijvoorbeeld opsporingsberichtgeving van de Nationale Polite, calamiteit berichtgeving van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond  of gladheidmeldingen van de provincie  Overijssel.

In plaats van de klant of burger  centraal te stellen, zie je nog te vaak dat elke organisatie vanuit eigen oplossingen denkt en dat kan beter.

In het geval van stroomstoringen is het idee van Yazula, al deze organisaties met behoud van eigen identiteit en verantwoordelijkheden, 1 kanaal te bieden om rechtstreeks op de smartphone / tablet van  gedupeerden in een (getroffen) gebied te communiceren.

Hoe eenvoudig zou de wereld er voor de burger / klant dan uitzien? Naast het verhogen van de service zijn wij er van overtuigd dat de distributiebedrijven in de energiesector dan ook sterk kosten kunnen besparen.

Een stroomstoring raakt ons allemaal, waarom dan ook niet gezamenlijk optreden?

Zie via onze animatie zelf hoe Yazula werkt. NL - EN

Jan Vroomans
Yazula

 
Monday, April 28, 2014 - Yazula start berichtendienst over de zwemwater kwaliteit in België

(GEMERT) Yazula - 28 april 2014
Yazula is in België gestart met een berichtendienst over de kwaliteit van het zwemwater van buiten zwemplekken. Tijdens het badseizoen wordt in België door de Vlaamse Milieu Maatschappij de kwaliteit van het zwemwater aan de kust en zwem- en recreatievijvers gecontroleerd.

Het badseizoen loopt aan de 42 zwemzones van de kust van juni tot half september. Tijdens die periode wordt het water gemiddeld anderhalve keer per week onderzocht. In zwem- en recreatievijvers begint het badseizoen al in mei. In de zwemvijvers neemt de Vlaamse Milieu Maatschappij wekelijks waterstalen en in de recreatievijvers om de twee weken.

Om de kwaliteit te beoordelen, worden de bacteriologische parameters E. coli en intestinale enterokokken bepaald. Voor zwem- en recreatievijvers worden ook cyanobacteriën (of blauwalgen) opgevolgd.  Op basis van de normen die voor deze parameters gelden, geeft de afdeling Toezicht Volksgezondheid in België een zwem- of recreatieadvies en kan de lokale burgemeester een zwem- of recreatieverbod afkondigen.

Deze informatie wordt in België op de website http://www.kwaliteitzwemwater.be gepubliceerd.

Met het starten van onze berichtendienst op het gebied van zwemwater kwaliteit wordt nu zowel in Nederland als in België recreanten die binnen 1500 meter van een officiële zwemwater locatie zijn en de Yazula app op hun smartphone of tablet geïnstalleerd hebben, automatisch met de laatste actuele informatie geïnformeerd hoe veilig het zwemwater is waar men recreëert. 

Klik op de link voor een verdere uitleg over hoe Yazula werkt.
Uitleg in NederlandsUitleg Engels

 
Wednesday, March 26, 2014 - Yazula nieuws 26 maart 2014

(GEMERT) Yazula - 26 maart 2014
Afgelopen week heeft Yazula weer een grote update voor de android app gereleased. 2 belangrijke aanpassingen hebben wij voor de android app ontwikkeld. Als eerste schakelt de Yazula app automatisch over naar de driehoeksmeting modus als de GPS op een smartphone of tablet is uitgeschakeld. Daarnaast wordt er bij driehoeksmetingen nog slimmer met de beschikbare gegevens gerekend, zodat deze modus nauwkeuriger is geworden.

Yazula voor android is met deze toepassing nog energie zuiniger geworden. De app kan zonder GPS nu meer dan 2x langer (tov oude driehoeksmeting modus) functioneren zonder dat het batterijverbruik door de app eventueel een beperking zou kunnen vormen.

Politieberichten in een nieuw jasje
Voor de berichten van de Nationale Politie in Nederland gebruiken wij vanaf heden een andere techniek om de berichten in Yazula te tonen. Inhoudelijk blijven de berichten gelijk. 

De layout is wel iets veranderd en wij bieden nu ook de mogelijkheid om direct vanuit het Yazula bericht een politie bericht op facebook te plaatsen of door te twitteren. Handig om uw vrienden te wijzen op politie zaken die in uw buurt afspelen. <zie voorbeeld>

Verder vinden wij het ook een belangrijk voordeel dat de berichten nu sneller in Yazula geladen kan worden.

Info zwemwater kwaliteit buiten zwemplekken binnenkort ook in België
Het voorjaar breekt weer aan. Als straks het zwemseizoen weer start, kunt u niet alleen in Nederland (820 locaties) de laatste overheidsinfo over het zwemwater kwaliteit via Yazula ontvangen, maar zullen wij ook klaar zijn om deze informatie in België in Yazula te plaatsen. Bent u tijdens het zwemseizoen in een straal van 1500 meter van een zwemwater locatie in België, dan ontvangt u automatisch via de Yazula app de laatste informatie over het zwemwater kwaliteit.

 
Wednesday, March 19, 2014 - Animatie Yazula

(GEMERT) Yazula – 19 maart 2014
Animatie Yazula is opgeleverd door reclame bureau Peppermint uit Nijmgen. Ex Frizzle Sizzle Marjon Keller heeft de voice over voor haar rekening genomen. In 1 minuut wordt Yazula duidelijk uitgelegd.

 
Wednesday, March 12, 2014 - Vermist Alfons LYEN (BE)

(GEMERT ) Yazula – 12 maart 2014 Het parket en de politie (BE) vragen uit te kijken naar Alfons LYEN, een 47-jarige man uit Neerpelt, die sinds 10 maart 2014 wordt vermist. Dit bericht is door Yazula overgenomen. In het kaartje wordt via de rode cirkel het bereik in Yazula aangegeven (100 km). Zie ook onderstaande tweet. Ook vermissingen van volwassenen kunnen zo cross border (NL/BE/DE) via Yazula verspreid worden.

 
Tuesday, February 25, 2014 - Voorbeeld cross border bericht NL/DE Antonio Marcos van der Ploeg - Enise Merve Bircan

(GEMERT ) Yazula – 25 februari 2014
De politie maakt jacht op Antonio Marcus van der Ploeg en Enise Merve Bircan. Beide voortvluchtigen zijn gezien in de omgeving van Gronau (Duitsland) .Yazula heeft het opsporingsbericht over beide personen daarom met een bereik van 75 km in Gronau geplaatst.

Yazula laat in dit voorbeeld goed zijn hoe opsporingsberichten in de communicatie  grensoverschrijdend burger en politie kan verbinden.

 
Friday, February 7, 2014 - Vermissingen AMBER Alert Europe nu op Europees niveau door Yazula ondersteund

Communicatie van AMBER Alert Europe over Vermiste kinderen / AMBER Alerts  wordt nu op Europees niveau door Yazula ondersteund. Eerste 36 meldingen via Yazula in Europa verspreid. 

(GEMERT) 7 Februari 2014
Yazula communiceert vanaf deze week alle aangemelde vermissingen bij AMBER Alert Europe via Yazula. Eerder werd al de RSS feeds van AMBER Alert Nederland gebruikt om AMBER Alerts via Yazula in Nederland te verspreiden. 

Yazula is een locatie based communicatie concept. Berichten worden via Yazula naar een geografische zone verstuurd. Iedereen die de Yazula app heeft en in dat gebied aanwezig is, ontvangt vervolgens het bericht via de Yazula app rechtstreeks op zijn Smarthpone of tablet.

Nu Yazula vanaf deze week wereldwijd in alle app stores (android en iOS) gereleased is, kunnen wij de RSS feeds van AMBER Alert Europe gebruiken om  alle vermissingen die bij AMBER Alert Europe zijn aangemeld in Europa te verspreiden.

Het bereik van een vermissingbericht heeft standaard een radius van 300 km. Yazula communiceert gebiedsgericht en kent geen geografische grenzen. Door het specifieke bereik zijn vermissingen in een grensstreek per definitie ook altijd cross border alerts.

Een buitenlandse politie organisatie kan Yazula desgevraagd ook als location based policing communicatie instrument inzetten. De eerste kennismakingsgesprekken op dit vlak staan reeds gepland.

Deze week zijn reeds 36 vermissingberichten van AMBER Alert Europe ook via Yazula in de volgende landen verspreid: Duitsland (1),  Polen (11) Kroatië (11) Bulgarije (2) Zweden (1) Nederland (4) Ierland (1) Hongarije (4) en België (2).

Afhankelijk van de taalinstelling van de smartphone is de app Nederlandstalig of Engelstalig. Later zullen wij ook nog andere talen zoals Duits aan de app toevoegen. De bediening van de app is dusdanig intuïtief dat wij Yazula wereldwijd hebben gereleased.


 
Tuesday, January 28, 2014 - Receive Yazula messages during Shark rally events in Australia

Gemert - The Neterlands 28-01-2014
Receive Yazula messages during Shark rally events Saturday 1st february all over Australia

Yazula’s location based communication platform was offered to the Australian Federal and Local governments / SLSWA free of charge as a Shark Alert System for beach visitors.

Yazula could help the sharks communicate their presence locally through human observation or by tagged sharks anytime, anyplace, anywhere.

With Yazula a message is sent to a geo zone. Alerts will automatically pop up in the Yazula app when you are in that area.

Yazula is now available in the AUS app store on Android and iOS coming within the next 2 weeks or sooner.

If you visit one of these events, download the android app and attend our demo on 1st February during the shark rally events at the shown locations.

 
Thursday, January 9, 2014 - Yazula offers Australian Government and the Surf Life Saving WA a unique shark alert system for free

GEMERT- The Netherlands  9-01-2014
Dutch media company Yazula offers both the Australian Government as well as the Surf Life Saving WA a unique shark alert system for free.

Yesterday Yazula sent an email to Lisa Clack Manager Shark Response Unit Department of Fisheries I Marine Operations Centre ( SOUTH FREMANTLE ) and Paul Andrew CEO of Surf Life Saving WA in which the company offers the usage of the Yazula location based communication platform for free as a Shark alert system for the people of Australia.

Yazula is a location based media platform. The sending party can generate messages through a web account and link this to a geographical position anywhere in the world within minutes. 

Through the Yazula app the messages are received on a Smartphone / tablet the moment the target audience enters the user defined region radius. 

So in essence Yazula offers the Australian Government the possibility to link shark alerts directly and immediately to a physical location. The Australian coastal visitors can receive this information with the Yazula app. 

A message alert will show up and be visible in the integrated inbox. So no chance people will miss this alert. 

A viewable example can be found through our website click hereIn this example we also attached a twitter timeline (with filter White Shark) of SLSWA to this alert. This demo message is located in Gracetown with a radius of 5000 m (covering approximately 10,000 m of beach with this information).

Yazula is the first company in the world to create a location based communication platform that is capable of sending alerts to a geographical zone.

Yazula is a Dutch initiative founded by Marcel Timmermans and Jan Vroomans. They started the venture in the Netherlands at the outset of 2013. 

Existing solutions offered by Yazalu in the Netherlands: 
Emergency notifications: missing person - news - Amber alerts
Regional response notifications
Recreational water quality postings
Provincial traffic warnings -Overijssel
Provincial road work alerts -Utrecht
General provincial news - Drenthe
Local deals and offer postings for a variety of local businesses
City news postings
Service disruption alerts - Westland Infra (grid company)

For more information please contact Jan Vroomans Chief Commercial Officer +31620610737 – jan.vroomans@yazula.com     

 
Monday, December 2, 2013 - Jos Maas start met Yazula - maak kans op tankcheques t.w.v. 20 euro


(GEMERT ) Yazula – 2 december 2013
Tankservice Mabro Oil van Jos Maas uit Gemert zal vanaf 2 december starten met acties via de Yazula app. Ga je tanken bij Jos Maas, dan wordt het nog interessanter om de Yazula app op je smartphone te hebben. Het kan dan zomaar gebeuren dat je dan een tankcheque t.w.v. 20 euro of een cheque voor een gratis wasstraat beurt via Yazula ontvangt.

Jos Maas start 2 december met een cadeau actie met tankcheques van 20 euro. In de toekomst kunnen de klanten meer acties van Jos Maas verwachten. Broodje van de maand, gratis wasstraat cheques etc..

Via posters en het uitdelen van 2500 flyers zal Jos Maas de aankomende periode de Yazula acties onder de aandacht brengen bij het tankend publiek. Jos Maas brengt niet alleen eigen acties onder de aandacht. Via de flyer worden de klanten er ook op gewezen dat men ook niet commerciële informatie zoals gemeente informatie en politieberichten (opsporing – vermissingen en nieuws) uit de directe omgeving via Yazula kan ontvangen

Als ondernemer brengt  Jos Maas zo politieberichten van politie.nl dichter bij de burger en levert daar in de regio op het gebied van veiligheid en informatievoorziening vanuit de Nationale Politie richting de burger een actieve bijdrage. Een mooi voorbeeld van bewust maatschappelijk ondernemen.

 
Monday, December 2, 2013 - Yazula op Politie Rijswijk Facebook

 
Thursday, November 21, 2013 - Provinvie Overijssel plaatst succesvol eerste gladheidsmelding in Yazula

GEMERT ) Yazula – 21 november 2013
De provincie Overijssel heeft woensdag voor de eerste keer succesvol gebruik gemaakt van Yazula om burgers van de provincie Overijssel te waarschuwen voor gladheid in de provincie.

Yazula is een locatie based communicatie concept. Yazula stelt de zender van een bericht in staat een bericht automatisch
te koppelen aan een geografische zone. Via de  Yazula app ontvangt men vervolgens desgevraagd het bericht op het moment men in het gebied aanwezig is of men het gebied betreedt.

Yazula heeft samen met de softwareleverancier BG Engineering uit Rotterdam hiervoor een automatische koppeling gemaakt met het gladheidmeldsysteem van de provincie Overijssel. Op het moment dat er bij gladheid door de provincie besloten wordt te gaan strooien, wordt vanuit het gladheidmeldsysteem van BG Engineering volledig automatisch een Yazula bericht naar het strooi gebied verzonden.

Burgers in dat gebied worden op deze manier door de provincie Overijssel
via Yazula gebiedsgebonden bij gladheid pro actief geïnformeerd en gewaarschuwd.. Een bericht ontvangen betekent per definitie dat men relevante informatie ontvangt.

Overijssel is de eerste provincie in Nederland die via de Yazula app in staat is gladheidmeldingen te plaatsen in het gebied waar op het dat moment glad is en gestrooid wordt. Eerder deze maand is de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond via Yazula gestart met het plaatsen van informatie tijdens incidenten in de regio.

Een Yazula bericht kan via de app gedeeld worden met  twitter en facebook. Zie de internet viewer voor het bericht van de provincie Overijssel.

http://www.yazula.com/view/48f45642-05a9-451d-a7f4-8ef41a58f984

 
Monday, November 11, 2013 - Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond communiceert locatie based via Yazula


ROTTERDAM / GEMERT ) Yazula – 11 november 2013
Tijdens incidenten is het vaak lastig betrouwbare informatie te vinden. De veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) heeft daarom via de website Rijnmondveilig.nl 1 plek gecreëerd waar je tijdens incidenten in de regio  Rotterdam – Rijnmond alle informatie kunt vinden van politie, brandweer, ambulance, 112 meldkamer en andere partners die bijdragen aan de veiligheid in de regio.

De (korte) meldingen bij incidenten van de veiligheidregio Rotterdam – Rijnmond wordt vanaf nu niet alleen op Rijnmondveilig.nl geplaatst, maar ook automatisch in Yazula.

Iedereen die de Yazula app (iOS / Android) op de smartphone / tablet geïnstalleerd heeft, ontvangt automatisch de berichten van de veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond als men in de buurt van het incident is.

Yazula plaatst niet alleen berichten van de veiligheidsregio in Yazula, maar bijvoorbeeld ook de berichten van politie.nl en Amber Alerts. Als men in de buurt van een incident / calamiteit is, ontvangt de burger via Yazula zo nodig dus vanuit de verschillende organisaties relevante informatie over het incident.

Een goed voorbeeld hiervan is de ongeval op de A15 op 9 november jl, waar via Rijnmondveilig.nl de berichtgeving rondom het incident te volgen was, maar waar via Yazula ook direct de informatie van de politie geplaatst werd.

Onderstaande links zijn Yazula berichten die via de app weer op twitter / facebook geplaatst zijn.

De veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond kan Yazula bij calamiteiten gratis inzetten. Yazula biedt ook andere veiligheidsregio’s de mogelijkheid gebruikt te maken van Yazula. Bij veiligheidregio overstijgende calamiteiten zou zo via 1 concept en op een eenduidige manier naar de burger gecommuniceerd kunnen worden.

 
Monday, November 11, 2013 - Enquête NL Alert – 95% Yazula app gebruikers wil NL Alert berichten via Yazula ontvangen

(GEMERT ) Yazula – 11 november 2013

Naar aanleiding van de systeem test van NL Alert op maandag 4 november jl, heeft Yazula een korte enquête gehouden onder 95 Yazula gebruikers.

Twee vragen hebben wij gesteld:
1. H
eeft u op 4 november jl een NL Alert test bericht ontvangen?
2. Z
ou u via Yazula NL Alert berichten willen ontvangen?

27% geeft aan een NL Alert test bericht te hebben ontvangen. 31% heeft geen bericht ontvangen en 40% geeft aan NL Alert niet geactiveerd te hebben.

94% zou NL Alert berichten (ook) via Yazula willen ontvangen.  Een overduidelijke reactie van Yazula gebruikers waarvan 40% zegt NL Alert niet te hebben geactiveerd.

Een koppeling met NL Alert zou aanvullend het bereik van het nationale alarmeringsysteem onder de burgers, die NL Alert niet hebben ontvangen c.q. het systeem niet hebben geactiveerd, verder kunnen uitbouwen.

Nu de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond sinds dit weekend ook via Yazula hun actuele incidenten communiceren, is er nog een reden bijgekomen waarom een koppeling met NL Alert voor de burger en de overheid meer dan interessant is geworden.

Gebruikers in de regio Rotterdam zouden in dat geval in 1 concept zowel de kleinschalige incidenten (GRIP I en II niveau) als de grotere incidenten GRIP III – IV  niveau (NL Alert) kunnen ontvangen.

De veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond kan Yazula bij calamiteiten gratis inzetten. Yazula biedt ook andere veiligheidsregio’s de mogelijkheid gebruikt te maken van Yazula. Op deze manier zou bij veiligheidregio overstijgende calamiteiten via 1 concept op een eenduidige manier naar de burger gecommuniceerd kunnen worden.

Yazula heeft minister Opstelten op 15 maart 2013 jl.  verzocht om de mogelijkheid te bieden NL Alert te koppelen met Yazula. Via Yazula zou NL Alert niet alleen heel eenvoudig op een smartphone (iOS + Android) ontvangen kunnen worden. De Yazula App installeren zou betekenen NL Alert is actief.

Ook zou NL Alert dan net zo eenvoudig  via een iOS en Android tablet ontvangen kunnen worden. Tablets worden met name, veel meer dan de smartphones, in de vroege ochtend en in de avond gebruikt en is daarom ook op die momenten een belangrijk kanaal die nu niet ontsloten kan worden voor NL Alert.

 
Friday, August 30, 2013 - VDJS knooppunten informatie beschikbaar in Yazula

(AMSTERDAM / GEMERT ) Varen Doe Je Samen / Yazula - 30 augustus 2013
Door de stijgende populariteit van de pleziervaart is de veiligheid op het water een steeds groter aandachtspunt geworden in Nederland.
 
Varen doe je samen (VDSJ) is een initiatief van Rijkswaterstaat, provincies en de watersportbranche en is in 2008 opgezet om de veiligheid op het water in algemene zin en in het bijzonder tussen de beroepsvaart en pleziervaart verder te verbeteren. Het project loopt tot en met 2014 en wordt uitgevoerd door de Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN).
 
Naast een website www.varendoejesamen.nl, nuttige folders en een app heeft VDJS ook 10 handige knooppuntenboekjes ontwikkeld waarin ruim 100 (mogelijk gevaarlijke) locaties worden beschreven waar beroepsvaart en recreatievaart het water delen. Deze knooppuntenboekjes bevatten allerlei handige en nuttige (vaarwater) info.
 
Vanaf de HISWA te water 2013 staan de VDJS knooppunten ook in Yazula. Als u de Yazula app hebt gedownload en u een VDJS knooppunt nadert, krijgt u een attentiesein. Voor watersporters die (nog) niet bekend zijn in een gebied wellicht een handig hulpmiddel.
 
Dit is een eerste stap. In de toekomst wordt wellicht ook informatie toegevoegd aan specifieke locaties en knooppunten zoals onderhoud, stremmingen enzovoorts.
 
Yazula zou zich op deze wijze kunnen ontwikkelen tot een belangrijk informatie kanaal voor zowel de beroepsvaart als de pleziervaart in Nederland.

 
Tuesday, June 18, 2013 - Huuraanbod Goed Wonen Gemert digitaal via Yazula


Door Jan Vroomans
Gemert (Yazula / Goed wonen Gemert) - 18 juni 2013 - Goed Wonen Gemert zal per 1 juli enkel en alleen nog digitaal het huuraanbod gaan communiceren. Website en social media worden de belangrijkste communicatie kanalen voor deze woning corporatie.

Yazula wordt voor Goed Wonen Gemert een belangrijk communicatie kanaal om wekelijks pro actief de informatie van de huurwoningen die op dat moment weer in de verhuur zijn gekomen, onder de aandacht te gaan brengen van woningzoekenden uit de gemeente Gemert-Bakel.

 
Monday, June 17, 2013 - Yazula start info service over de zwemwater kwaliteit van buiten zwemplekken in Nederland

Gemert (Yazula) 17 juni 2013 - De Provincies, Rijkswaterstaat en de Waterschappen hebben gezamenlijk een register voor buiten zwemplekken ontwikkeld. Via de website zwemwater.nl (mei van dit jaar operationeel) kan men dat register raadplegen en zien wat de zwemwater kwaliteit van een buiten zwemplek is.

Yazula is een locatie based communicatie concept en is eind Februari 2013 gestart met zijn dienstverlening. De zender van een bericht koppelt via Yazula automatisch informatie met een bereik tot max 10 km aan een geografische locatie. Via de gratis Yazula app kan iedereen in de gecreëerde communicatie zone deze info automatisch via de app ontvangen.

Met het plaatsen van 820 berichten is Yazula vandaag officieel gestart met het locatie based publiceren van informatie over de zwemwater kwaliteit van buiten zwemplekken in Nederland. Nederland is naar ons weten hiermee het eerste land in Europa die locatie based deze informatie voor de burger kan ontsluiten.

Eerder heeft Yazula dit ook al gedaan met informatie van de Nationale Politie via politie.nl op het gebied van politienieuws - opsporingen en vermissingen en Amber Alerts via Amber Alert Nederland.

In totaal zijn er op dit moment 820 buiten zwemplekken in Nederland die als officiële buiten zwemwaterplek zijn aangewezen. Elke dag om 12.00 uur controleert Yazula via zwemwater.nl de actuele status van deze 820 buiten zwemplek locaties. Wanneer er een status update geconstateerd wordt, dan wordt het oude bericht automatisch ingetrokken. Yazula plaatst dan op deze buiten zwemplekken een nieuw Yazula bericht met een status update over datum meting – volgende meting, zwemadvies en evt. genomen maatregelen. 

Frequentie metingen
Gemiddeld wordt tijdens het zwemseizoen door de waterbeheerder elke 2 weken een meting gedaan. Locaties die een Uitstekend als zwemwaterprofiel hebben, mogen ook 1 maal per 4 weken een meting doen. Wanneer de zwemwater kwaliteit minder is, dan wordt wekelijks een meting gedaan.

Status kwaliteit
Status van de kwaliteit kent 4 adviezen. Goed – Waarschuwing – Negatief Zwemadvies en Zwemverbod.

Yazula stelt op deze wijze de recreant locatie based in staat tot aan de waterkant actueel geïnformeerd te zijn over de zwemwater kwaliteit van een buiten zwemplek.


 
Thursday, June 6, 2013 - Laarbeek start met nieuwe social media-vorm: Yazula

Laarbeek – De gemeente Laarbeek werkt vanaf donderdag 6 juni met een nieuwe vorm van Social Media. Naast de gemeente starten ook Pannenkoekenhuis Pluk, Jansen Kappers, De MooiLaarbeekKrant en winkeliersvereniging Piet van Thielplein hiermee. Het gaat om het nieuwe medium Yazula, een applicatie die locatieberichten verstuurt. 

Het idee is afkomstig van Jan Vroomans uit Gemert en Marcel Timmermans uit Arnhem. Al in 2005 had hij dit concept voor ogen. “De techniek was toen nog niet ver genoeg om dit te kunnen realiseren. Dat is nu wel en daarom is het nu ontplooid.”

Op Yazula kunnen bedrijven en (overheids)instanties berichten koppelen aan een geografische locatie. Jan: “Je kunt instellen binnen welke straal je berichten wilt ontvangen. Dit kan van 100 meter tot 10.000 meter. Deze berichten komen dan allemaal tevoorschijn op je smartphone of tablet. Dit kan een bericht van de gemeente zijn dat het glad is op de weg, maar ook een aanbieding van een bepaalde winkel. Politieberichten en Amber Alerts worden ook in Yazula geplaatst.”
Jan: “Met Yazula kun je op een eigentijdse manier kostenbesparend veel mensen tegelijk bereiken. Inmiddels is de applicatie ook al in de gemeente Capelle aan de IJssel en Gemert in werking.”

Een persvoorlichtster van de gemeente vertelt: “Yazula biedt veel kansen. Daarom doen wij eraan mee. Wij kunnen mensen gaan benaderen per kern en per wijk. Wij gaan er verschillende soorten berichten opzetten, waarbij we beginnen met vijftig cadeauberichten.”

Ook Arjan van Vugt, eigenaar van Jansen Kappers, was meteen overstag om Yazula te gaan gebruiken. “Door deze applicatie blijven mensen op een goede manier op de hoogte van (nieuws)gebeurtenissen van verschillende bedrijven en instanties. Waar je bij andere Social Media-vormen mensen moet toevoegen om te kunnen volgen, ontvang je hier berichten die waardevol zijn voor de locatie waar je je bevindt.” Arjan begint met het versturen van actieberichten, waarbij lezers korting krijgen op een behandeling. De eigenaar van de kapsalon is tevens voorzitter van winkeliersvereniging Piet van Thielplein, welke ook begint met Yazula.
 
Naast de gemeente en Jansen Kappers begint ook Pannenkoekenhuis Pluk met Yazula. “Wij geloven in deze nieuwe media. Wij beginnen met 25 cadeauberichten, waarbij we bijvoorbeeld afhaalpannenkoeken weggeven. Dit bericht hoef je niet alleen te ontvangen als je bij ons restaurant in de buurt bent; we hebben er ook een aantal verstopt op verschillende locaties in Laarbeek. Dat maakt het erg leuk.”

Ook MooiLaarbeek werkt vanaf deze week met Yazula. Eén tot twee keer per week zullen zij hierop een belangrijk bericht voor de inwoners van Laarbeek zetten. 

Yazula is via de appstore (android en iOS (apple))gratis te downloaden. Ook via de computer kan Yazula gebruikt worden. Ga daarvoor naar de website www.yazula.com. 

 
Wednesday, June 5, 2013 - Ook Laarbeek gaat berichten sturen via app

Laarbeek - In navolging van Gemert-Bakel gaat ook de gemeente Laarbeek informatie verspreiden via de gratis app Yazula.

Het gaat daarbij om berichten over bijvoorbeeld lokale wegwerkzaamheden of evenementen. De app voor smartphone en tablet maakt gebruik van gps en geeft op basis daarvan informatie over de directe omgeving.

Gebruikers bepalen zelf de straal van waarbinnen ze berichten willen ontvangen. Ze kunnen daarnaast afzenders al dan niet blokkeren. Yazula wordt al gebruikt voor Amber Alert en het doorsturen van opsporingsberichten van de politie.

Morgenochtend rond 10.00 uur heeft portefeuillehouder en wethouder Hans Vereijken de primeur om een Laarbeeks Yazula-bericht de wereld in te sturen. De eerste vijftig mensen die het bericht openen, winnen een Watermaandtas.Bron: Eindhovens Dagblad 5 juni 2013


Eerste bericht gemeente Laarbeek door wethouder Hans Vereijken

 
Wednesday, June 5, 2013 - Makelaarskantoor van Helvoort gestart met Yazula

GEMERT (Yazula) – 5 juni 2013 - Makelaarskantoor van Helvoort is vanaf vandaag actief op Yazula. Van Helvoort Makelaardij, een NVM Makelaar met vestigingen in Gemert en Boekel is vandaag gestart om via Yazula hun huizen aanbod onder de aandacht te brengen.
 
De website van Van Helvoort Makelaardij is recent geschikt gemaakt voor de smartphone markt. Dat sloot naadloos aan bij de mogelijkheid om de mobiele webpagina’s (waar de detail informatie van de woning op staat) via Yazulate koppelen aan de geografische locatie van de woning.
 
Wanneer men in de buurt van de woning komt, ontvangt men vervolgens een Yazula bericht die de informatie over de woning letterlijk op straat ontsluit.
 
Deze methode gebruikt Yazula ook om bijvoorbeeld politieberichten van politie.nl locatie based in Nederland te plaatsen. Maar in makelaarsland biedt makelaarskantoor Van Helvoort hiermee zijn klanten een wereldprimeur aan.
 
Directeur Paul van Helvoort over Yazula: “Als makelaarskantoor blijven we continue op zoek naar onderscheidende instrumenten om ons dienstverlening verder te optimaliseren. Yazula maakt het mogelijk dat wij informatie kunnen brengen in plaats dat men de informatie moet zoeken. Wij kunnen nog pro-actiever zijn. Dat is goed voor onze opdrachtgevers en sluit prima bij onze ideeën aan


 
Wednesday, June 5, 2013 - Gemeente Capelle aan den IJssel Yazula gemeente

Door Jan Vroomans

Gemert / Capelle aan den IJssel (Yazula) - 5 juni 2013 - De gemeente Capelle aan den IJssel is vanaf vandaag een Yazula gemeente. De aankondiging in de Capelse Courant vandaag luidt het startschot in voor een uitgebreide info campagne van de gemeente Capelle aan den IJssel om de inwoners uit deze gemeente te informeren dat de Capelle actief is via Yazula.

Matrixborden, de video wall buiten tegen het gemeentehuis en een huis aan huis flyer actie zijn instrumenten die de aankomende tijd ingezet gaan worden om het bereik in deze Yazula gemeente verder uit te breiden.

De gemeente Capelle aan den IJssel met bijna 70.000 inwoners zal Yazula breed inzetten om allerlei zaken en onderwerpen gebiedsgericht onder de aandacht bij de burger / bedrijfsleven te brengen.

 
Friday, May 24, 2013 - Gladheidmeldingen gebiedsgericht ontvangen via Yazula. Provincie Overijssel start als eerste

Door Jan Vroomans
Rotterdam - Gemert (BG Engineering / Yazula) 24 mei 2013 - Gladheidmeldingen automatisch locatie based via Yazula ontvangen. Dat kan vanaf de aankomende winter door de samenwerking tussen BG Engineering uit Rotterdam en Yazula. 

BG Engineering en Yazula zijn daarvoor een samenwerking aangegaan om een koppeling te realiseren tussen het Gladheidmeldsysteem (GMS2) van BG Engineering en het locatie based communicatie concept van Yazula.

Het gladheidmeldsysteem van BG Engineering combineert meteorologische informatie met informatie over het wegdek en omgevingsfactoren van het wegdek. Na analyse van deze informatie kan er een betrouwbare voorspelling gedaan worden over optredende gladheid. Indien noodzakelijk wordt vervolgens door de verantwoordelijke wegbeheerder strooiacties uitgezet.

Door het Gladheidmeldsysteem van BG Engineering te koppelen aan Yazula kan de wegbeheerder bij gladheid, naast bijvoorbeeld een strooiactie, ook automatisch in het betrokken gebied een gladheidmelding plaatsen die iedereen met de Yazula app (android - iOS en windows PC) in dat gebied kan ontvangen.

De koppeling tussen het GMS2 systeem en Yazula creëert een uniek concept om gebiedsgericht volledig automatisch gladheidmeldingen te communiceren. 5 provincies en een aantal gemeenten in Nederland maken gebruik van het GMS2 systeem van BG Engineering. 

De provincie Overijssel heeft reeds aangegeven om op deze wijze gebiedsgericht gladheidmeldingen in Yauzla te gaan plaatsen.


 
Wednesday, May 22, 2013 - Yazula lanceert PC app

Door Jan Vroomans
Gemert (Yazula) - 22 mei 2013 - Yazula lanceert vandaag zijn app voor Windows PC. Yazula berichten kunnen ontvangen worden op iOS en android smartphones en tablets en vanaf vandaag dus ook via de Windows PC. Bij het installeren van Yazula voor de PC geeft je een vaste locatie op en je ontvangt, net als bij de smartphone-tablet app,  alle Yazula berichten uit de directe omgeving .

De PC app kan, behalve de yazula cadeau berichten, alle berichten ontvangen. Cadeau berichten kunnen alleen via de smartphone / tablet app ontvangen worden. 

De PC variant van Yazula kan door Yazula bedrijfspecifiek naar wens worden aangepast en voorzien worden van een vast ingestelde locatie en vooraf opengesteld voor bepaalde geselecteerde channels. Deze optie is interessant voor bedrijven die Yazula willen gebruiken om bepaalde informatie uit Yazula op werkplekniveau te ontsluiten.

Bijvoorbeeld het doorgeven van Amber Alerts, Politieberichten, Lokale overheidsinformatie en in de nabije toekomst alarmeringen zoals  NL Alert berichten. 

Ook zou Yazula gebruikt kunnen worden op bedrijventerreinen om bedrijven bij calamiteiten elkaar direct te laten waarschuwen. Yazula voor windows kunt u HIER downloaden.

 
Thursday, April 25, 2013 - JUMBO Janssen uit Den Dungen start eerste Yazula cadeau actie

Door Jan Vroomans
Den Dungen (Yazula) -25 april 2013 2 maanden na het lanceren van Yazula in Gemert start de eerste JUMBO ondernemer in Den Dungen met Yazula. Eerder ging de AH in Gemert al met Yazula van start. 

JUMBO ondernemer Will Janssen over Yazula: "Dit is een nieuwe en erg goede manier om mijn klanten te benaderen. Wij kunnen heel snel inspelen op bepaalde situaties. Bijvoorbeeld is het erg mooi weer???, dan kunnen wij ter plekke leuke Yazula acties rondom bijvoorbeeld het thema BBQ bedenken en onze klanten tot een straal van wel 10 km pro-actief hiermee benaderen. Ook vind ik de cadeauberichten van Yazula een waardevolle toevoeging. Winkelen bij de JUMBO in Den Dungen wordt nog leuker want wij zijn van plan Yazula zeer actief te gaan inzetten."

Winkelt u in de omgeving van de JUMBO in Den Dungen, dan kunt u verrast worden met allerlei leuke attenties zoals cadeauberichten van JUMBO Janssen. De bosjes Tulpen liggen in Den Dungen verstopt op u te wachten. Download Yazula voor android en iOS in de app store en ervaar zelf hoe Yazula werkt.


 
Monday, April 8, 2013 - Firststop van Hees verstuurt eerste Yazula berichten

Door Jan Vroomans
Gemert (Yazula) - Maandag 8 april. FirstStop van Hees, een familiebedrijf gericht op auto onderhoud / materialen en banden service, is vandaag gestart met het versturen van Yazula berichten. Yolanda van Hees, samen met broer Peter eigenaar van het familiebedrijf, is zo enthousisast over het Yazula concept dat zij vandaag de verstuurde Yazula berichten (Klaar voor bandenwissel en Bandenstunt Starfire - doorgestuurd heeft naar het hoofdkantoor van FirstStop en Bridestone.


Bandenstunt Starfire

Bent u al klaar voor de grote bandenwissel?

 
Sunday, March 31, 2013 - AH ontdekt nieuwe communicatie vorm - Distrifood 30/3/2013


 
Thursday, March 28, 2013 - Yazula ook actief op nieuwsgebied. 29 maart 20.00 uur voetbalwedstrijd Helmond Sport - FC Eindhoven

Door Jan Vroomans
Gemert (Yazula) - 26 maart 2013. Als mediabedrijf zal Yazula zelf ook (sport)nieuws verslaan. Wij doen dit onder de naam Yazula NIEUWS. Op vrijdag 29 maart zal Yazula NIEUWS tijdens de voetbalwedstrijd Helmond Sport- FC Eindhoven aanwezig zijn en mooie sportmomenten van de wedstrijd via het sportkanaal van Yazula publiceren. 

Alleen de supporters die de gratis Yazula app (Android en Iphone) downloaden, kunnen tijdens en na de wedstrijd in en om het Lavans Stadion de fotoreportage rechtstreeks op hun smartphone ontvangen.

 

 
Thursday, March 28, 2013 - Albert Heijn Gemert start nieuwe Yazula cadeau actie " Wie krijgt de paastol?"

Door Jan Vroomans
Gemert (Yazula) - 29 maart 2013. Albert Heijn uit Gemert is gisteren een nieuwe actie via Yazula begonnen. "Wie krijgt de paastol?". Vorige week startte de AH uit Gemert voor het eerst met het versturen van Yazula cadeau berichten. Toen konden Yazula gebruikers als men in de buurt van de AH in Gemert waren een bericht verwachten die recht gaf op een mooie bos bloemen. Deze week dus kans op een cadeau bericht die recht geeft op een lekkere Paastol.

Cadeau berichten zijn speciale berichten waarbij de zender aangeeft hoe vaak en met welke frequentie een bericht in de app ontvangen kan worden op het moment men binnen bereik van een geografisch punt komt. In dit geval dus de Albert Heijn uit Gemert.

Winkelen in Gemert wordt door dit soort acties een extra feestelijke en spannende gebeurtenis.


 
Thursday, March 21, 2013 - AH Gemert gestart met Yazula - eerste actie cadeau bericht gratis bos bloemen

Door Jan Vroomans 
Gemert (Yazula) - 21 maart 2013 - Yazula heeft er een nieuwe klant bij. Vandaag is Albert Heijn uit Gemert gestart met het versturen van zijn eerste Yazula berichten. Zo zal de AH in Gemert leuke aanbiedingen, special acties, service berichten en nieuws via Yazula verspreiden, lezen wij in het eerste bericht.

Albert Heijn uit Gemert is ook gelijk gestart met een leuke actie. Ben je in de buurt van de AH in Gemert, dan maak je kans dat je een speciaal Yazula bericht ontvangt. Een cadeau bericht is een bericht die niet iedereen ontvangt en is bijzonder geschikt voor speciale acties.

Zo gebruikt de AH uit Gemert dit type bericht om een aantal cadeautjes in de omgeving van de AH te verstoppen. Ben je in de buurt van de AH, dan zou het zomaar kunnen zijn dat jij dat bericht ontvangt. De gelukkige die via Yazula dit AH cadeau bericht ontvangt, kan dan een mooie bos bloemen bij de infobalie ophalen. Je moet dan natuurlijk wel even je cadeau bericht aan de AH medewerker laten zien. 
Thursday, March 21, 2013 - Update Android met GPS spaarstand

Door Jan Vroomans 
Gemert (Yazula) - 21 maart 2013 - Yazula heeft een nieuwe android release vrijgegeven die per direct beschikbaar is in de android store. Naast de standaard GPS stand hebben wij een extra GPS modus toegevoegd. In deze stand worden de berichten ontvangen op basis van de laatst ingestelde geografische positie van de gebruiker. Deze stand is sterk energie besparend. 

Ook voor de iOS systemen hebben wij in de afgelopen weken een GPS spaarmodus ontwikkeld. Deze zal binnen enkele dagen aangemeld worden in de Apple store. Afhankelijk van de goedkeuringsprocedure zal deze release vervolgens na 4 tot 5 werkdagen vrijgegeven worden door Apple.

Yazula tip: bent u onderweg en krijgt u teveel berichten binnen. Zet Yazula op home range en 200 meter. 

 
Tuesday, March 19, 2013 - HLB Van Daal & Partners start met Yazula


Door Jan Vroomans 
Gemert (Yazula) - 19 maart 2013 - HLB Van Daal & Partners is een accountants en belastingsadvies kantoor met 12 vestigingen in Noord Brabant en Limburg.


Wekelijks zal HLB Van Daal & Partners een actueel onderwerp via Yazula onder de aandacht gaan brengen. De onderwerpen zijn breed en interessant voor ondernemers, zowel voor hun bedrijf als privé. 

Onderwerpen zoals: is de BTW op privé zonnepaneel wel of niet aftrekbaar? of info over zonnepanelen op uw bedrijfspand en de fiscale voordelen hiervan, kunt u via Yazula nu eenvoudig ontvangen.


 
Friday, March 15, 2013 - ministerie Veiligheid en Justitie start onderzoek beschikbaar stellen NL-Alert info

Door Jan Vroomans
Gemert (Yazula) - 15 maart - Zojuist heeft Yazula een brief ontvangen van de directeur Weerbaarheidsverhoging Paul Gelton,  van de Nationaal Coördinator Terrorismebestreiding en Veiligheid van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

In deze brief zijn wij op de hoogte gebracht dat het ministerie van Veiligheid en Justitie, naar aanleiding van onze mail op 26 februari jl een onderzoek gestart is naar het beschikbaar stellen van NL-Alert infromatie als open data.

Dat betekent concreet dat als het onderzoek positief wordt afgerond,  NL-Alert berichten locatie based via Yazula ontvangen kunnen worden.

Hierdoor zullen Iphone gebruikers ook NL-Alert berichten kunnen ontvangen. Tevens zouden NL-Alert berichten via iOS en android tablets ontvangen kunnen worden.

Wij wachten het resultaat van het onderzoek met spanning af.

 
Friday, March 8, 2013 - Stemmen op de ‘Man van de Wedstrijd’ via Yazula

Door Jan Vroomans
Gemert (Yazula) - Op 7 maart is de samenwerking tussen vv Gemert en Yazula van start gegaan. vv Gemert, de grootste sportvereniging van Gemert plaatste gisteren een eerste bericht in Yazula. Betrof een aankondiging van de wedstrijd vv Gemert - Achiles'29 op 10 maart.

Gemert vervolgt zondag de jacht op punten tegen een van de meest gerenommeerde clubs in het Nederlandse amateurvoetbal van de laatste jaren. Achilles'29, regerend landskampioen en koploper in de zondagtopklasse.

Tijdens deze wedstrijd plaatst vv Gemert een enquêtebericht op de voetbalclub. Aanwezige toeschouwers kunnen dan digitaal via Yazula stemmen wie de man van de wedstrijd is geworden.

 
Wednesday, March 6, 2013 - Lupo Collina zet eerste stap in de wereld van Yazla

Door Jan Vroomans
Gemert (Yazula) - 6 maart 2013. Het ondernemersduo Rian van Schijndel en Jeannine van Buuren van Lupo Collina (Gemert) hebben vandaag hun eerste Yazula bericht verstuurd.  Lupo Collina staat voor fashion and more..... en is een eigentijdse zaak voor de vrouw die op zoek is naar net dat stukje extra op het gebied van mode en advies.


Elke maand heeft Lupo Collina een maand aanbieding. Rian van Schijndel:"Yazula biedt ons een snelle en toegankelijke manier om onze doelgroep te bereiken. Als we kijken naar de kosten en het potentieel bereik, hebben wij niet lang hoeven denken om de eerste stappen te zetten."

Yazula wenst het ondernemersduo veel succes toe.

 
Monday, March 4, 2013 - Nieuwe update Yazula android versie 1.03 in app store

Door Jan Vroomans
Gemert (Yazula) - 4 maart 2013. Yazula heeft zojuist een nieuwe release voor de adroid smartphones en tablets in de app store geplaatst. Deze versie is per direct beschikbaar. De android versie werd instabiel op het moment er in de titel van het bericht een ' teken geplaatst werd. `Gebruikers kunnen de nieuwe versie direct over de oude versie installeren en het probleem is verholpen. Verder is de android variant nu ook geschikt voor android tablets die geen telefoon functie ondersteunen. In deze versie kunnen tevens in 1 keer  meerdere berichten gedelete worden.

 
Thursday, February 28, 2013 - Lancering Yazula - Omroep Centraal

GEMERT (Yazula) - Bekijk hier de beelden van Omroep Centraal van de lancering van Yazula op 27 februari in de gemeente Gemert-Bakel.

 
Wednesday, February 27, 2013 - Yazula schaakt Westland Infra als eerste 'energieklant'

27 February 2013
POELDIJK  (Energeia) - Het bedrijf Yazula heeft een eerste 'energieklant' gevonden in regionaal netbeheerder Westland Infra. Yazula is de onderneming van de voormalige directeur en oprichter van het veilinghuis Energiekeuze Jan Vroomans die samen met zijn compagnon Marcel Timmermans de boer op gaat met een app-dienst voor het versturen van berichten in een afgebakende regio. Westland Infra zet die dienst vanaf vrijdag in om klanten in het netgebied bijvoorbeeld op de hoogte te houden in het geval van een storing.

Yazula koppelt het verzenden van berichten aan een bepaalde geografische positie. Vanaf dat punt wordt in een bepaalde straal het bericht verstuurd. Personen die de Yazula-app hebben geïnstalleerd op hun smartphone of tablet krijgen zo'n melding automatisch binnen. Westland Infra meldt dat het de app gaat inzetten "tijdens grootschalige storingen in het middenspanningsnet en bij gepland onderhoud".

"Klanten die zich  tijdens een stroomonderbreking in het betreffende gebied bevinden, ontvangen via de gratis smartphone app van Yazula automatisch informatie over de status en de verwachte duur van de onderbreking", legt Westland Infra uit. In het geval van werkzaamheden kan ook een melding de deur uit worden gedaan -als de werkzaamheden gepland zijn stuurt Westland ook 'gewoon' een brief. Vroomans denkt dat de netbeheerder flexibel kan communiceren met zijn app. "Stel dat er werkzaamheden zijn aangekondigd maar het gaat vriezen waardoor de schop niet in de grond kan, dan kan een update gegeven worden."

Vroomans hoopt meer netbeheerders als klant binnen te halen en zegt met een grotere partij in gesprek te zijn. Maar de doelgroep van Yazula is breder, daar het gericht verzenden van berichtjes voor allerlei bedrijven en organisaties interessant kan zijn. De gemeente Gemert-Bakel gaat als klant van het systeem bijvoorbeeld ook "gebiedsgericht communiceren richting inwoners".

 
Wednesday, February 27, 2013 - Burgers kunnen Nederlandse politieberichten via Yazula automatisch locatie based ontvangen

Gemert (Yazula) - Opsporingsberichten, vermissingen en politienieuws  die op Politie.nl zijn gepubliceerd, worden automatisch ook locatie based in Yazula geplaatst. Dat betekent dat als de Politie op zoek is naar getuigen in een bepaalde zaak, of bijvoorbeeld in een vermissingszaak de hulp inroept van de Nederlandse bevolking, deze informatie razendsnel ter plaatse onder de aandacht van Yazula gebruikers gebracht kan worden.

De Nederlandse Politie heeft hiermee een wereldprimeur. Geen enkel politiekorps ter wereld is op dit moment in staat politieberichtgeving in de directe omgeving van "een incident" direct en proactief op deze wijze bij de burger via de smartphone onder de aandacht te brengen.

Hoofdofficier van Justitie Diederik Greive, bij het OM verantwoordelijk voor landelijke opsporingsberichtgeving: " ik juich dit ondernemers initiatief toe! Voor ons is het erg interessant dat burgers via Yazula locatie gebonden toegang hebben tot onze opsporingsberichten. Mijn doel is natuurlijk om daar meer misdrijven en vermissingszaken mee op te lossen. Goede tips van Yazula gebruikers kunnen daarbij helpen. Locatie gebaseerde informatiesystemen, zoals de app van Yazula, hebben veel potentie, ook voor de opsporing." 

Naast de berichten van Politie.nl plaatst Yazula ook automatisch AMBER Alerts in Yazula. In verband met de urgentie van AMBER Alerts krijgen deze berichten een afwijkend bereik mee. Iedereen in een straal van 100 km rondom de plek waar het bericht geplaatst is, zal een AMBER Alert automatisch kunnen ontvangen.

 
Wednesday, February 27, 2013 - Yazula officieel gelanceerd - Gemeente Gemert-Bakel verstuurd eerste bericht

Gemert (Yazula) - Vandaag heeft de gemeente Gemert-Bakel, als eerste gemeente in Nederland, een Yazula bericht verstuurd. De gemeente kan met Yazula berichten naar burgers sturen die zich in een bepaald gebied van hun gemeente bevinden.  Hiermee is Yazula in Nederland officieel gelanceerd.

Wethouder Middelen Ton Vogels: ”We willen graag laten zien dat we met onze tijd meegaan en nieuwe media en communicatiemiddelen gebruiken om inwoners en bezoekers van onze gemeente te bereiken. We zullen voorlopig geen grootgebruiker worden, maar beginnen met het vermelden van wegwerkzaamheden en –afsluitingen. We ondersteunen dit initiatief van harte.”

Niet alleen de gemeente zal met Yazula starten. Ook Gemertse bedrijven als OBS 't Einder, het Commanderij College, voetbal vereniging VV Gemert, de Gemertse ondernemersvereniging en diverse commerciele bedrijven (waaronder Albert Heijn Gemert) zullen kort na de lancering via Yazula gaan communiceren.

 
Tuesday, December 18, 2012 - Voormalig 'mister Energiekeuze' biedt app en mikt op netbeheerders

Door Frank Straver
AMSTERDAM (Energeia) - Jan Vroomans, de voormalige directeur en oprichter van het veilinghuis Energiekeuze, gaat de markt op met een app-dienst voor het versturen van berichten. Klinkt niet direct spectaculair, maar de alert-service met merknaam YAZULA onderscheidt zich volgens Vroomans doordat de berichten kunnen worden gekoppeld aan de geografische positie van mensen met een smartphone (android en iPhone) of tablet. Hierdoor kan een grote groep mensen in een bepaalde straal van een geografisch punt worden bereikt. Vroomans mikt onder meer op netbeheerders als klantgroep.

"Je ziet dat netbeheerders bij de communicatie rond storingen gebruik maken van bijvoorbeeld Twitter, SMS of de eigen website. Maar met YAZULA kunnen mensen in een bepaald gebied veel directer worden bereikt", meent Vroomans, die YAZULA runt met zakenpartner Marcel Timmermans. "Wij gaan uit van een geografisch punt en kunnen een bericht zenden naar mensen binnen een bepaalde straal, minimaal twintig meter en maximaal tot het andere einde van de wereld."

Regionaal netbeheerder Enexis kwam in oktober overigens nog met een eigen storings-app . Daarbij moeten gebruikers hun postcode invoeren om te zien of er in hun buurt sprake is van een onderbreking in de levering van gas of stroom. Dit gaat dus niet uit van een spontaan uitgezonden bericht in een bepaald omlijnd gebied, zoals Yazula biedt.

Vroomans zegt dat hij behalve gebruik door netbeheerders veel andere, brede toepassingen ziet voor zijn app-dienst. Aan overheden wil Vroomans de dienst gratis aanbieden, zodat zij deze in het geval van rampen of noodgevallen kunnen inzetten. Zakelijke klanten betalen wel voor YAZULA.

 
Monday, December 17, 2012 - Minister wil app bij NL Alert niet

  • Aanvulling op alarmeringssysteem niet aan ministerie besteed
  • Aanbieder YAZULA: houding is lichtelijk arrogant

Door Jon van Schilt
Groningen (Dagblad van het Noorden) Het bereik van NL Alert-berichten moet en kan beter. Dat schrijft Daglblad van het Noorden op 17 december in zijn maandagochtend editie. In Tolbert werd dit waarschuwingssysteem vorige week voor het eerst in Nederland ook bij een brand ingezet. Jan Vroomans heeft een app ontwikkeld, YAZULA, die het mogelijk maakt dat ook Iphones en tablets in een bepaald gebied het bericht kunnen ontvangen. Maar het Ministerie van Justitie en Veiligheid is niet geïnteresseerd, zegt hij: "En dat is toch lichtelijk arrogant."

NL Alert wordt ingezet bij ernstige calamiteiten. Het bericht, dat in de omgeving wordt verstuurd, kan door ongeveer de helft van de huidige mobiele toestellen worden ontvangen. Vroomans’ YAZULA gaat in januari in de lucht. "Ons programma bedient de totale android- en iphonemarkt en draait ook op tablets. Vooral ’s avonds zijn mensen meer bezig met hun tablet dan met hun mobiele telefoon. Dan bereik je met ons systeem dus veel meer mensen."
Volgens Vroomans zijn provincies, gemeenten en het bedrijfsleven geïnteresseerd in de app, om- dat ze op die manier snel en gericht kunnen communiceren met hun inwoners, gasten en klanten in een bepaald gebied. "Ik heb het systeem gratis aangeboden aan minister Opstelten, maar zijn ministerie heeft geen belangstelling. Het is te zot voor woorden. YAZULA is niet bedoeld om NL Alert te vervangen, maar juist als aanvulling op het waarschuwingssysteem. Zoveel mogelijk mensen bereiken, daar gaat het om."

Volgens het ministerie zijn er voldoende communicatiemiddelen en kleven er te veel nadelen aan apps. Voor een zo effectief mogelijk gebruik moeten ze altijd zijn ingeschakeld en dat vreet elektriciteit. "Maar dat geldt ook voor sms en e- mail.  Waarom worden in de vervangingsmarkt zoveel smartphones verkocht? Vanwege het gebruik en de functionaliteit van de apps. En voor het stroomverbruik zijn voor weinig geld hulpmiddelen verkrijgbaar", aldus Vroomans.

 
-->